3300 wandelaars staan aan start van allereerste A.S.Adventure Brussels 60

De eerste editie van de A.S.Adventure Brussels 60 is meteen een schot in de roos. Ruim 3300 deelnemers zullen op zaterdag 5 oktober aan de start staan van dit gloednieuwe wandelevent. Onderweg trekken de deelnemers door een dertigtal parken en verrassend groene locaties in en rond Brussel.

In 2024 is wandelen meer dan ooit hip en trendy. Die status wordt op zaterdag 5 oktober andermaal in de verf gezet tijdens de allereerste editie van de A.S.Adventure Brussels 60. Voor dit unieke wandelevent in en rond de Belgische hoofdstad zullen ruim 3300 deelnemers de wandelschoenen aantrekken voor een tocht van 20 of 60 km. Het is het eerste grote wandelevenement in onze hoofdstad.

De start en aankomst liggen in de schaduw van het iconische Atomium. Onderweg krijgen de deelnemers een gevarieerd en verrassend parcours – 40 procent groene zones, 60 procent stedelijke zones – voor de schoenen geschoven. Staan op het wandelmenu: passages door 15 Brusselse gemeenten, een dertigtal parken en onverwachte groene locaties.

Brussel als wandelhotspot? De hoofdstad zal verbazen en verleiden en doet zijn naam als meest groene hoofdstad van Europa alle eer aan. Het lijstje met locaties die zullen verwonderen is lang: Park Osseghem, het majestueuze Park van Laken, de historische Oude Spoorlijn, het indrukwekkende Zoniënwoud of het rustgevende Moeras van Ganshoren.

Leuk extraatje voor de nostalgische sportliefhebber: één van de vijf rustposten op het parcours ligt in het Joseph Mariënstadion in het beschermde Dudenpark, het stadion van voetbalclub en bekerwinnaar Royal Union Saint Gilloise. Door veel voetballiefhebbers wordt dat beschouwd als een van de meest charmante stadions ter wereld.

Het parcours van 60 km telt 700 hoogtemeters, over de afstand van 20 km moeten de deelnemers 250 hoogtemeters bedwingen.

Didier Neyt, Marketing Director A.S. Adventure: “Dat wandelen in de natuur wonderen doet voor je lichaam en geest is geen geheim. Bij A.S.Adventure willen we daarom zoveel mogelijk mensen naar buiten sturen. We zijn dan ook blij om mee onze schouders te zetten onder dit ambitieuze en grensverleggende wandelevenement. Met de A.S.Adventure Brussels 60 willen we niet alleen een unieke wandelervaring bieden, maar ook een echte connectie tussen stad en natuur maken.”

PRAKTISCHE INFO A.S.ADVENTURE BRUSSELS 60

Programma vrijdag 4 oktober 2024:

• 16u-19u: afhalen startbewijzen (alle afstanden)

Programma zaterdag 5 oktober 2024:

• 4u-6u20: afhalen startbewijzen 60 km
• 5u-6u30: vrije start 60 km
• 7u-10u50: afhalen startbewijzen 20 km
• 7u30-11u: vrije start 20 km
• 20u30: sluiting finish

Start en finish:

Zone rond het Atomium, Brussel

Meer info en inschrijvingen:

www.asadventurebrussels60.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?