0 finishers: mythische Barkley Marathons doet reputatie alle eer aan

Het voorbije weekend vond de Barkley Marathons plaats, een loodzware en mythische ultra in Tennessee (VS). Niemand haalde de finish.

De Barkley Marathons vindt sinds 1986 plaats in het uitgestrekte natuurgebied Frozen Head State Park. De (maximum) 40 lopers vinden op het parcours geen wegaanduiding of bevoorrading. Ze krijgen voor de start een kaart met plaatsen waar ze moeten passeren en zorgen dus ook voor hun eigen voeding. De lopers werken in het beste geval een tocht van vijf rondes van 32 kilometer af, samen goed voor 160 kilometer en 18.000 hoogtemeter. De tijdslimiet bedraagt 60 uur.

Vorig jaar bereikte slechts 1 loper de finish binnen de tijdslimiet: John Kelly. Gary Robbins kwam ook over de streep, maar hij had onderweg een checkpoint gemist en arriveerde ook iets te laat. Dit jaar wilde hij bij zijn derde deelname wel correct finishen. Helaas voor hem werd het geen ‘derde keer, goede keer’. Hij mocht niet beginnen aan de vierde ronde omdat hij buiten tijd was. .

Maar Robbins was niet de enige opgever, want mede door de slechte weersomstandigheden (mist, regen, kou, …) bereikte niemand de finish. Daardoor staat de teller van het aantal Barkley Marathons-finishers sinds 1986 nog steeds op 15.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?