Zwaarste vrouw die ooit marathon liep traint voor Iron Man

De 41-jarige Ragen Chastain schrapte in november 2017 de Marathon van Seattle van haar bucket list. Met haar 130 kilo is ze de zwaarste vrouw die ooit een marathon liep. Momenteel traint de Amerikaanse voor haar eerste Iron Man!

De Amerikaanse Ragen Chastain liep een tijd geleden de Seattle Marathon. Op zich niet zo speciaal, ware het niet dat de vrouw zo’n 130 kilo weegt. Dat is toch heel wat gewicht om 42 kilometer lang mee te dragen, dus een bewonderenswaardige prestatie! Chastain vestigde hiermee het wereldrecord van de zwaarste vrouw die ooit een marathon liep. Ze bereikte de finish na 20 weken trainen, wat niet zoveel is als je weet dat ze daarvoor eigenlijk nog nooit gelopen had.

Chastain vindt het belangrijk om via haar sportieve prestaties te benadrukken dat iedereen kan sporten en lopen, hoe groot/klein/mager/zwaar je ook bent. Ze beschouwt zichzelf als een soort rolmodel: “Veel zwaardere mensen zoals mij denken dat ze niet in staat zijn om een marathon te lopen door hun gewicht. Ik wil hen tonen dat het wél kan. Ik hoop hen op die manier te inspireren en te motiveren om ook te beginnen sporten.” 


Ze heeft de smaak van het sporten volledig te pakken want ze is nu volop aan het trainen voor de Iron Man in Arizona, die plaatsvindt in november. Hierbij zal ze een kleine 3 km zwemmen, gevolgd door 180 km fietsen en dan nog eens een volledige marathon lopen. Dat is uiteraard niet niks maar ze gaat er volop voor. Ook in haar Iron Man wil ze de zwaarste vrouw worden die ooit deelnam én de finish bereikte. We duimen voor Chastain dat ze in haar dappere missie slaagt!

Klein detail: Chastain had er bij haar deelname aan de Seattle Marathon geen flauw benul van dat ze een wereldrecord zou vestigen. Het Guinness Book of World Records was daardoor niet aanwezig. Als Ragen echt in het boek wilde komen, moest ze nog een andere marathon lopen. Dat deed ze, namelijk de Mainly Marathon in Sanford. Die maakte deel uit van haar trainingsprogramma voor de Iron Man.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.