Zonovergoten tweede editie Battle of the Ardennes

Afgepeigerde en alleen maar blije gezichten op de Battle of the Ardennes zaterdag in Barvaux (Durbuy), waar meer dan 5000 lopers genoten van een avontuurlijke survialrun over 11 of 22 km.

De Battle of the Ardennes is de tweede van vijf manches van de Spartacus Series, de verzameling van de meest spectaculaire loopevenementen van ons land. Tijdens deze survivalruns moeten verschillende (natuurlijke) hindernissen overwonnen worden.

De hoogteverschillen (325 meter in totaal!) op het parcours in Barvaux (Durbuy) maken de Battle of the Ardennes extra lastig en ook de brandende zon zorgde bij deze tweede editie voor extra zweetproductie. Een heel aantal van de (over)moedigen die voor de 22 km gekozen hadden, switchten daarom naar de 11 km.

Maar 11 of 22 km… aan de finish werd iedereen als een held gevierd! En terecht! Voor iedereen was een medaille weggelegd. Nee, niet zomaar een standaard medaille, maar de enige echte Battle of the Ardennes-medaille, een echte trofee, die je om je nek kan hangen.

Na afloop heerste een gezellige festivalsfeer en werd nog druk nagepraat over de verrichte heldendaden onderweg en werden plannen gesmeed voor de volgende manche van de Spartacus Series, de Battle of Thor op zondag 6 september in Genk.

Of wie echt de smaak te pakken heeft kan op zondag 23 augustus ook naar Denemarken afzakken voor de eerste buitenlandse Spartacus Run in Roskilde!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?