Zondag loopfeest in Antwerpen

Zondag staat de 24ste editie van de ING Antwerp 10 Miles&Marathon op het programma. Woensdag kreeg marathontopper Rik Ceulemans al zijn borstnummer 1 en werd er vooruitgeblikt naar wat een recordeditie zal worden.

Koen Helsen: ‘Perfecte mix van topsport en sport voor allen’
Zondag 26 april 2009 wordt een hoogdag voor de loopsport en Antwerpen. “De ING Antwerp 10 Miles&Marathon biedt een perfecte mix van topsport en sport voor allen. In 2008 hadden we met 23.000 deelnemers al een record, in 2009 wordt dat aantal nog overschreden”, sprak Koen Helsen, gedeputeerde voor sport van de provincie Antwerpen.

“Het is voor ons als provincie een groot genoegen om het decor te zijn van zo’n topevent. In 2012 moet de apotheose volgen, dan willen we met Antwerpen de Europese hoofdstad van de sport worden.”

Christophe Impens: ‘Het Rock Werchter van de loopevents’
Christophe Impens
(Golazo Sports), de organisator van de ING Antwerp 10 Miles&Marathon, ging verder in op het aantal deelnemers dat zondag wordt verwacht in de Scheldestad. “Sinds 2005 nemen we een enorme boost waar. Het aantal deelnemers is sindsdien blijven stijgen en dat zal in 2009 niet anders zijn.”

“Woensdagmorgen (22 april) zaten we al aan 22.400 voorinschrijvingen. Dat zijn 300 deelnemers minder dan de editie 2008, maar daar komen de daginschrijvingen nog bij. We verwachten zondag zo’n 26.000 deelnemers, een nieuw record. De ING Antwerp 10 Miles&Marathon mag je stilaan het Rock Werchter van de loopevents noemen, zowel qua deelnemers als qua toeschouwers.”

Rik Ceulemans: ‘Wil op een mooie plaats eindigen’
Een van de deelnemers aan de grootste marathon van België is Rik Ceulemans, die woensdag alvast het borstnummer 1 kreeg overhandigd. “Voor zondag heb ik geen tijd voor ogen, ik wil gewoon op een mooie plaats eindigen”, opperde hij. Ceulemans werd 2de in 2007 en 3de in 2008.

“Antwerpen is een hoogtepunt in wat voor mij vooral een fijn afscheidsjaar moet worden. Zo massaal en enthousiast aangemoedigd worden als in de finale in Antwerpen is werkelijk heel mooi, daar kijk in nu al naar uit”, besloot Ceulemans.
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?