Zie de maan schijnt boven de toren

Met meer dan 4000 waren ze. De lopers die in een prachtig verlichte stad genoten van de eerste editie van de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen.

Om 20u ging het loopfeest in de Mechelse historische binnenstad van start. In vijf waves van telkens ruim 800 lopers begonnen de deelnemers vanop de Veemarkt aan hun verrassende ontdekkingstocht bij kunstlicht… en bij maanlicht.

Zie de maan schijnt door de bomen werd voor één keer Zie de maan schijnt boven de toren. En dat uitgerekend op Sinterklaasdag. De volle maan boven de Sint-Romboutstoren was goed voor een dik verdiende tien voor sfeer en gezelligheid. En niemand die het in zijn hoofd haalde de maan te blussen… 

Iedereen stond in vuur en vlam op deze mooie winterse avond. Het tien kilometer lange parcours had dan ook heel wat te bieden met onder andere passages door de Karmelietentuin, Brouwerij het Anker, het Stadhuis en de binnentuin van het Aartsbisschoppelijk Paleis. De aankomst was opnieuw op de Veemarkt.

Bij de meer dan 4000 deelnemers – deze eerste editie was daarmee volzet – ook Koen Wauters. De zanger/presentator mocht als Plan België-ambassadeur een cheque ter waarde van 15.364 euro in ontvangt nemen ten voordele van Plan België, hem overhandigd door Bioplanet en de organisatie van de Gazet van Antwerpen Urban Trail Mechelen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?