‘WK obstacle running was veel zwaarder dan vorig jaar’

Eerder deze maand vond het WK obstacle course running plaats. Ook ons land was van de partij.

Er zakte een Belgische delegatie van zo’n 30 deelnemers af naar het Canadese The Blue Mountains. Een van hen was Sven Maes. Hoewel het decor hetzelfde was als vorig jaar, was er volgens hem toch een duidelijk verschil: “Het was veel zwaarder, met meer hellingen die bovendien steiler waren.” 

Onze landgenoten koesterden medaillehoop in diverse leeftijdscategorieën, maar eremetaal zat er uiteindelijk niet in. “Al eindigde Thibault Debusschere bij de elite op een knappe elfde plaats”, vertelt Maes, die zelf 82ste werd. De obstacle runner wijst er ook op dat ons land sterk presteerde in de leeftijdscategorie 18-24: “We hadden daar 4 Belgen in de top 15. Dat biedt perspectieven voor de toekomst. We misten vooral de ervaring met lang en steil bergop lopen.”

Het WK bij de elite – een wedstrijd over 15 kilometer – werd gewonnen door viervoudig wereldkampioen Jonathan Albon uit Engeland. Hij is een professionele OCR-atleet en kwam na 1u33′ over de streep. Debusschere – met zijn 29 lentes een jaar ouder dan de winnaar – arriveerde 14 minuten later. Bij de vrouwen was de zege voor thuisloopster Lindsay Webster (2u01′).

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?