WK marathon krijgt speciaal aanvangsuur

Komend najaar vinden de wereldkampioenschappen atletiek plaats in Doha, Qatar. En dat brengt wel wat problemen met zich mee.

Normaal gezien vindt zo’n WK atletiek plaats in augustus, maar omdat het in die periode te warm is in Doha, werd beslist om het evenement te verplaatsen naar eind september, begin oktober. Maar ook dan schommelen de temperaturen in Doha nog tussen de 25 °C en 35 °C. Geen ideaal sportklimaat.

Voor de wedstrijden die afgewerkt worden in het Khalifa Stadium, moet het airconditioningsysteem de hitte doen vergeten. Volgens de organisatie zou de temperatuur in het stadion ‘optimaal zijn om goed te presteren’. De marathon vindt natuurlijk plaats buiten het stadion. Om daar wat te doen aan de hitte, werd beslist om de wedstrijd te laten starten om middernacht. In Qatar lopen ze twee uur voor op onze tijdszone. Dat wil zeggen dat de marathon start om 22u Belgische tijd.

In Doha gaan we op zoek naar opvolgers voor Geoffrey Kirui en Rose Chelimo. Zij pakten de wereldtitel op de marathon in Londen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?