Winnaar Wings for Life legt meer dan 60 kilometer af

Zondag stond de zesde editie van Wings for Life op het menu. De grootste loopwedstrijd ter wereld werd gewonnen door twee Russen.

Tijdens Wings for Life World Run loop je tegen collega’s die op dat moment in een ander land hun Wings for Life World Run afwerken. Op de meeste locaties – zoals in ons land – bestaat dit concept uit een App Run, waarbij je de virtuele catcher car moet voorblijven. Haalt die wagen je in, dan zit je wedstrijd erop. De volledige opbrengst gaat integraal naar het onderzoek naar ruggenmergletsels.

De Rus Ivan Motorin legde wereldwijd de meeste afstand af. In het Turkse Izmir – waar nog een echte catcher car rijdt – stopte hij na 64,37 kilometer. Bij de vrouwen was het eveneens Rusland boven, want daar stond Nina Zarina aan het einde van de wedstrijd op kop van het klassement. In het Zwitserse Zug legde zij 53,7 kilometer af.

In ons land vonden 4 georganiseerde App Runs plaats: in Ieper, Gent, Brussel en Leuven. Volgens de website van Wings for Life kwamen de Belgische winnaars uit Ieper. Daar legde Stefan Hanoulle 44,26 kilometer af, Deborah Deroose stopte na 26,98 km.

De cijfers

We zetten ook nog even wat andere opmerkelijke cijfers op een rijtje …

* 120.000 deelnemers namen deel aan deze editie.
* Er werd gelopen in 72 verschillende landen.
* De lopers zamelden 3,5 miljoen euro in.
* De lopers legden samen 1.103.276 km af.
* 3 mei 2020 is de datum voor de volgende editie.

Wout van Aert & Louis Talpe

Onder de deelnemers in de Belgische steden waren er ook enkele bekende lopers. Zoals acteur Louis Talpe: “Lopen is uiteraard een passie van me, maar samen lopen en dan nog voor een goed doel: dat geeft een extra kick. Iedereen die hier samen loopt, heeft extra veel zin om er volledig voor te gaan, omdat je samen een doelstelling hebt. Het feit dat je zelf effectief wat kan doen om mee te helpen, is echt fantastisch!”

Ook wielrenner Wout van Aert en snowboarder Seppe Smits trokken hun loopschoenen aan voor het goede doel.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?