Wijzigingen in parcours van AG Antwerp 10 Miles & Marathon

Op 22 april vindt de 33ste AG Antwerp 10 Miles & Marathon plaats. De parcoursen van beide wedstrijden zijn een beetje veranderd ten opzichte van vorig jaar.

Woensdag werd de AG Antwerp 10 Miles & Marathon officieel voorgesteld, en raakte bekend dat onder andere Sven Nys zich aan de 42,195 kilometer zal wagen. Ondertussen hebben we de parcoursplannen ook van naderbij bekeken. Zowel bij de 10 Miles als bij de marathon zijn er enkele wijzigingen ten opzichte van vorig jaar.

10 Miles

In Antwerpen wordt er al een tijdje volop gewerkt, en dat heeft ook zo zijn gevolgen voor het 10 Miles-parcours. Het merendeel van het traject is hetzelfde als vorig jaar, maar vanaf de 11de kilometer zijn er enkele belangrijke wijzigingen. Na de passage langs de Meir en de Jezusstraat, loop je deze keer niet door naar de Italiëlei. Je maakt na de Jezusstraat een haarspeldbocht en komt terecht in de Lange Nieuwstraat. Halverwege die straat ga je rechtsaf naar de Prinsesstraat. Van daaruit loop je een kleine kilometer rechtdoor, tot je uitkomt op de Paardenmarkt. Via het aanpalende Hessenplein bereik je de Ankerrui, waar je de Waaslandtunnel induikt richting finish.

Marathon

Het marathonparcours wordt op 18 februari opgemeten. Het plannetje dat je vindt op de website van het evenement (zie hieronder) is dus nog enigszins onder voorberhoud. Maar door wegenwerken ondergaat het parcours wel onderstaande wijzigingen.

* Aan de start wordt de lus aan de Beatrijslaan eruit geknipt.
* Aan het einde van de Waaslandtunnel draai je linksom in plaats van rechtsom.
* Door werken aan de Louisalei loop je dit jaar via de Oudestraat.
* Idem voor werken aan de Edelgesteentenstraat. Het alternatief loopt via de Saffierstraat en Bikschotelaan.
* Het kruispunt Buurtspoorweglei – Noordersingel is heraangelegd, waardoor de route lichtjes wijzigt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?