Wie wint het duel? HOKA Mach 5 vs Bondi 8 – de tempomaker vs de kilometervreter

Feit of fabel: moet de tragere Bondi 8 het onderspit delven tegen de snelle HOKA Mach 5?

HOKA Mach 5 versus HOKA Bondi 8. Volgens loopspeciaalzaak Runners’ lab een schoen die tempo maakt vs een schoen die geen afstand uit de weg gaat. Een directe schoen vs een superzachte schoen. Samengevat: twee totaal verschillende schoenen met elk een ander doeleinde. Wie haalt het in een rechtstreeks duel?

Onderschat niets of niemand. De aanhouder wint altijd. Het is de conclusie van het alom bekende fabeltje van de haas en de schildpad. Bij Runners’ lab gaven ze op eigen wijze een nieuwe draai aan dit verhaal. De HOKA Mach 5 nam de plaats in van de haas, de HOKA Bondi 8 vertolkte de rol van de schildpad.

Wat zijn hun troeven?

De nieuwste HOKA Mach werd gecast omwille van zijn instinct om er volledig voor te gaan. Zijn kwaliteiten? Een veerkrachtige foam, vederlicht materiaal, direct gevoel en veel inzichten uit voorgaande modellen. Kortom, de Mach 5 is geboren om snel te zijn.

Bij Runners’ lab zagen ze in de HOKA Bondi 8 de perfecte tegenspeler voor de Mach 5. Deze loopschoen wordt geroemd om zijn comfort, demping en zachtheid. Samen met de stabiele basis, het vernieuwde foam, de perfecte pasvorm en de gebogen zool voor een vlottere afrol heeft de Bondi 8 alle kaarten in handen om veel kilometers te maken.

Het duel tussen de HOKA Mach 5 en Bondi 8

Welke loopschoen zien we bij een duel als eerste terug aan de finish? Zoals verwacht koos de Mach 5 meteen het hazenpad om vervolgens te doen wat hij het beste kan: gecontroleerd tempo maken. In geen tijd had de temposchoen een comfortabele voorsprong bij elkaar gelopen. Het bracht de HOKA Bondi 8 echter niet van zijn stuk. Hij bleef trouw aan zijn identiteit en werkte op een rustig tempo de kilometers af.

Nooit ofte nimmer zwakte de Bondi 8 af. Het bleef er jaloersmakend comfortabel uitzien. De Mach 5 daarentegen kreeg het door de lange afstand in combinatie met het hoge tempo knap lastig. En dus besloot de snelste van het duo een rustpauze in te lassen om te bekomen van het pittige ‘haaswerk’. Plots wist de Mach 5 niet wat hij zag. In de verte zag hij de Bondi 8 in sierlijke tred op de finish afstevenen. De Mach 5 perste er nog een versnelling uit om ‘U’ tegen te zeggen, maar de onuitputbare Bondi 8 had het laatste woord. Met een minimaal verschil haalde de Bondi het van de Mach.

Is het nu feit of fabel?

Moet de snelle HOKA Mach 5 het onderspit delven tegen de tragere HOKA Bondi 8? Het antwoord is feit noch fabel. De twee loopschoenen doen precies wat er van hen verwacht wordt. De Bondi 8 voor het rustige, lange werk; de Mach 5 voor het snellere tempowerk. Moraal van het verhaal: onderschat niets of niemand. Iedereen heeft zijn eigen sterktes en kwaliteiten. Onthoud vooral dat de aanhouder altijd wint.

Vind de HOKA Mach 5 en Bondi 8 bij Runners’ lab

De hoofdrolspelers in dit verhaal zelf aan het werk zetten? Dat kan bij Runners’ lab. Kom langs in één van de vijf fysieke winkels van Runners’ Lab om de loopschoen(en) te testen of vind deze loopschoenen terug op de webshop. Aarzel niet om de Runners’ lab adviseurs te contacteren via de WhtasApp Live Chat op het nummer (+32 479 05 65 99) voor online advies.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?