Wie houdt Dafne Schippers van titel?

In de categorie sprint nomineerde de IAAF de Nederlandse sprintkoningin Dafne Schippers voor de verkiezing van internationaal atlete van het jaar. Op zaterdag 28 november weten we of de 23-jarige Utrechtse de felbegeerde titel mee mag nemen naar huis.

De internationale atletiekfederatie IAAF maakt momenteel de genomineerden bekend voor de titel van internationaal atleet van het jaar. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zijn er negen verschillende categorieën.

Op de sprint selecteerde de IAAF Dafne Schippers en de Jamaïcaan Usain Bolt. De Brit Mo Farah en de Keniaanse Genzebe Dibaba haalden het grootste aantal stemmen in de categorie middellange en lange afstand.

De komende dagen onthult de IAAF ook de genomineerden in de andere categorieën waaronder hordenlopen, snelwandelen, springnummers, werpdisciplines enzovoort. Op 28 november, tijdens een speciale ceremonie ter gelegenheid van het IAAF World Ahtletics Gala, zullen de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt worden.

Na een schitterend seizoen twijfelt niemand er aan dat Dafne Schippers met de titel gaat lopen. Tijdens het WK Atletiek in Beijing zette ze de kroon op het werk door in haar typerende stijl de 200 meter te winnen. Met haar tijd van 21.63 vestigde ze niet alleen een Nederlands, maar ook een Europees record. Na Florence Griffith en Marion Jones is ze nu de derde vrouw op de wereldranglijst aller tijden.

In Nederland heeft Dafne Schippers al de status van halfgod bereikt, maar ook bij ons is ze razend populair. Tijdens de 200 meter op de jongste editie van de AG Insurance Memorial Van Damme nam ze duidelijk de maat van de meervoudige wereldkampioene Allyson Felix. Het publiek trakteerde haar op een staande ovatie.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?