Wetenschapper loopt marathon blootvoets

Yanni Papastavrou was een opgemerkt deelnemer aan de Snowdonia marathon afgelopen weekend. De wetenschapper voltooide de loodzware marathon op blote voeten in 4u09.

(foto belga)
Papastavrou begon zijn barefoot running carrière in 2004 nadat hij veel blessureproblemen had gehad. Voor de wetenschapper was het al zijn tweede marathon op blote voeten. De eerste liep hij in Lyon onder prachtige omstandigheden. Nu moest hij af en toe door gras, over gruis en rotsblokken.
 
“Het was een enorme uitdaging”, aldus de 39-jarige marathonloper. “Ik wilde graag binnen de vier uur finishen, maar de laatste heuvel leverde te veel problemen op. Mijn voeten begonnen zeer te doen en ik moest vrijwel gaan wandelen. Bovendien was het erg glad.”

Ondanks het feit dat hij toch nog enkele blaren had opgelopenn sprak de barefootrunner van een geslaagd experiment. “Ik was denk ik de enige hardloper die zich niet bekommerde om de plassen, ik liep er gewoon doorheen. Volgend jaar weer”, aldus de enthousiaste hardloper .

De Snowdonia marathon werd overigens gewonnen door Martin Cox in 2u44:40. Hij won de wedstrijd ook al in 2003. Bij de dames won Alison Sedman in 3u14:05.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?