Wereldrecordhouder Komon voert 5.000 lopers aan in 10km van Brussel

Nu zondag 19 april vindt de gloednieuwe 10km van Brussel plaats. Met dit initiatief knopen de organisatoren aan met de rijke atletiekgeschiedenis van de AG Insurance Memorial Van Damme en kan iedereen zijn eigen legendarische 10 km lopen.

De 10km van Brussel start op de piste van het Koning Boudewijnstadion, waar op 11 september de AG Insurance Memorial Van Damme plaats vindt. Daarmee is ook de link tussen beide evenementen gelegd. De 10.000 meter is het topnummer van de Memorial: 24 van de snelste 50 tijden ooit op een 10 kilometer werden op deze piste gelopen. Een unieke kans voor elke loper om zijn 10km op deze unieke plek te beginnen.

Het vervolg moet niet onder doen: het wordt een mooie, pittige tocht door de mooiste parken en langs de knappe expogebouwen van de Heizelvlakte. Organisator Greg Broekmans verkende gisteren een laatste maal het parcours: “Heel wat deelnemers zullen versteld staan van de mooie parken rond de expo. Voor het eerst voert een loopwedstrijd door het Sobieskipark, ooit het deel van de koninklijke tuinen van Leopold II dat fruit leverde voor het hof. Ook daar gaat het op en af, net als op het hele parcours eigenlijk. En de passage onder het atomium is natuurlijk ook bijzonder. De apotheose houden we voor het einde: een spectaculaire indoor finish met lichtshow en dj’s in de gloednieuwe concerttempel Paleis 12.”

Blikvanger aan de start van deze 10km van Brussel is Leonard Komon, de wereldrecorhouder op de 10km op de weg. Met hem lopen wellicht circa 5.000 recreatieve lopers hun allereerste 10km van Brussel (of 5 km voor beginnende lopers). Als doel op zich of als voorbereiding op de Antwerp 10 Miles of de 20 km door Brussel, want daar is dit parcours perfect geknipt voor.

INSCHRIJVEN KAN NOG!

Op dit ogenblik zijn bijna 4.000 lopers ingeschreven. Wie deze allereerste editie niet wil missen, kan zich vanaf 11u nog ter plekke inschrijven voor de 5 of de 10 km. Het startschot voor de 5 km wordt gegeven om 14u30. De 10 km start om 15u.

Praktische info 10km van Brussel

zondag 19 april
Parkeren: Parking C

Start & inschrijvingen: Koning Boudewijnstadion (Marathonlaan)
Finish: Paleis 12

Start 5 km om14u30
Start 10 km om 15u

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?