Wat is de voedingshype rond intermittent fasting?

In het Nederlands wordt intermittent fasting vrij vertaald als periodiek of onderbroken vasten. Maar wat houdt dat precies in?
Intermittent fasting is in de Verenigde Staten al jaren een hype. Sterren zoals Beyoncé en Nicole Kidman zijn ondertussen doorgewinterde aanhangers. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een bepaald soort vasten. Typerend is dat er niet één juiste manier is om aan intermittent fasting te doen. Jij bepaalt zelf wanneer je vast (en dus niets eet). Je consumeert niet per se minder, maar neemt je gebruikelijke hoeveelheid kilocalorieën in een kortere tijdspanne op. 
Een aantal voordelen van dit proces:
1. Als je af en toe vast, verkleint je glucosevoorraad, waardoor je lichaam vet als brandstof gebruikt en je op een natuurlijke manier vet verliest. Zonder dat je per se minder calorieën consumeert. 
2. Het lichaam ruimt zichzelf op door zich te ontdoen van oude, beschadigde cellen en structuren. Op die manier komt er ruimte rij voor nieuwere, gezondere bacteriën, wat de diversiteit van je darm-microbioom versterkt. 
3. Vet is de meest energierijke brandstof die beschikbaar is voor je lichaam, waardoor je hersenen een boost krijgen. Intermittent fasting geeft je mentale helderheid en focus. 
Meer lezen over intermittent fasting? Haal het huidige running.be-magazine in huis of lees het hier digitaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?