Warmathons brengen meer dan 52.000 lopers op de been

De voorbije dagen vonden er Warmathons plaats in 6 Vlaamse steden. Meer dan 52.000 lopers gaven er het beste van zichzelf om geld in te zamelen voor het goede doel.

Zoals elk jaar vindt in de week voor Kerstmis ‘De Warmste Week’ plaats. Er worden dan in gans Vlaanderen duizenden acties op poten gezet voor tal van goede doelen. Je moet al op Mars vertoefd hebben om de laatste tijd niét met één of andere actie ten voordele van De Warmste Week in aanraking gekomen te zijn… Een vaste waarden sinds een aantal jaar zijn de Warmathons. Het principe is eenvoudig: je betaalt 15 euro en loopt rondjes van een 3-tal kilometer voor een zelfgekozen goed doel. Sowieso gaat 10 euro van het inschrijvingsgeld naar dat goede doel, plus een extra bedrag per gelopen rondje.

Dit jaar vonden de 6 Warmathons plaats in Kortrijk, Brussel, Gent, Antwerpen, Leuven en Beringen. Voor Kortrijk en Beringen was het de ‘vuurdoop’, en telkens een groot succes! Het grootste aantal deelnemers was er in Gent, namelijk 11.000 lopers. In DWW-gaststad Kortrijk kwamen maar liefst 9.828 lopers opdagen! Dit jaar stonden de mensen van radiozender MNM in voor de muzikale omkadering op en rond het parcours, en dat leverde veel ambiance op!

In totaal namen 52.907 lopers deel aan een Warmathon van De Warmste Week. Hiermee blijft de Warmathon het grootste, meest solidaire sportevent van Vlaanderen! Er werd een bedrag ingezameld van 717.274 euro voor het goede doel. 

Bedankt aan alle lopers voor hun inzet! Zo zie je maar dat je dankzij je sportiviteit de wereld een beetje beter kan maken!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?