Wandelaar troeft lopers af op marathon (video)

De Nederlander Ron Dellebeke staat komend weekend naar goede gewoonte aan de start van de Kustmarathon in Zeeland. Opvallend: als wandelaar is hij al jaren sneller dan menig loper.

Ron Dellebeke schakelde wegens rugklachten over van lopen op wandelen. Maar het competitiebeestje raakte hij niet kwijt. Ook als wandelaar wil hij namelijk zo snel mogelijk vooruitgaan.

Al jaren loopt Dellebeke, afkomstig uit de Zeeuwse gemeente Vlissingen, de wandelmarathon op de Kustmarathon in iets meer dan vijf uur. Daarmee laat hij telkens honderden lopers achter zich. Zij krijgen maximaal zes uur om binnen te geraken.

Dorpsgenoot Marcel Krikke doet ook al jaren mee aan de Kustmarathon als loper en kwam vorig jaar als één van de laatsten over de meet, dus na Ron. “Ik heb dit jaar beter getraind en het moet zeker lukken ruim op tijd over de eindstreep te zijn. Of dat sneller dan Ron is, betwijfel ik, maar daar doe ik het ook niet voor. Het gaat om het plezier van het lopen en het hele evenement”, vertelt Krikke op Omroep Zeeland.

Bekijk hieronder de reportage van Omroep Zeeland met wandelaar Ron Dellebeke en loper Marcel Krikke.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?