Waarom je lekker veel pompoen op je menu mag zetten

Pompoen is lekker en momenteel volledig 'in het seizoen'. Bovendien zijn pompoenen ultragezond, dus zet ze maar veel op je menu de komende tijd. Hier zijn enkele redenen waarom pompoen zo goed voor je is!

Pompoen zit boordevol Vitamine C
Pompoenen zijn echte Vitamine C-bommen. Hierdoor zijn het onvervalste immuniteitsboosters. Kan goed van pas komen in de herfst en in de winter, wanneer je weerstand doorgaans op een lager pitje staat.

Pompoen is goed voor je ogen
Pompoen is rijk aan Vitamine A. Dit is goed voor je ogen en helpt tegen oogziekten. Ook als loper is het tenslotte belangrijk dat je goed ziet, zodat je op tijd mogelijke hindernissen, plassen of tegenliggers kan ontwijken!

Pompoen maakt je gelukkig!
In pompoen zitten bepaalde aminozuren die de aanmaak van het hormoon serotonine stimuleren. Dit is het zogenaamde ‘gelukshormoon’, dat je een prettig gevoel geeft. En een beetje vrolijkheid kunnen we allemaal wel gebruiken, zeker in donkere dagen van ’t jaar!

Ideaal na het sporten
Pompoenen bevatten veel potassium, een mineraal dat bijdraagt tot een goed herstel na het lopen. Er zit zelfs meer potassium in dan in bananen! Dit maakt pompoen ideaal om te eten na het sporten. Je kan het trouwens perfect eten als snack, bijvoorbeeld geroosterd in de oven. Heerlijk zoet, smeuïg én goed vullend. Zeker eens proberen, deze energiebooster van jewelste!

Beter beschermd tegen kanker
In pompoenen zit veel bètacaroteen (dit zorgt trouwens voor hun mooie oranje kleur). Bètacaroteen is een krachtige antioxidant die helpt in de preventie van kanker. Als je regelmatig pompoen op je menu zet, ben je dus beter beschermd tegen kanker. Dit bètacaroteen is trouwens ook goed voor je huid. Je velletje wordt steviger en beter bestand tegen invloeden van buitenaf (bv. blootstelling aan de zon). Je huid gaat hierdoor meer stralen.

Pompoenpitjes zijn goed voor je hart
Gooi die pompoenpitjes niet zomaar in de vuilnisbak. Je kan ze roosteren en dan smaken ze overheerlijk. Ze zorgen voor een verlaging van de slechte cholesterol in je lichaam, wat bijzonder goed is voor je hart.

Inspiratie nodig om aan de slag te gaan met pompoen? Probeer dan eens het eenvoudige pastarecept via de link hieronder!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?