Voorkom loopblessures: RunningBE slaat handen in elkaar met kinesisten van LIFT

RunningBE slaat de handen in elkaar met LIFT, het online videoplatform dat ontwikkeld is door kinesisten. LIFT biedt tal van tips en tricks over hoe je mobiliteit kan verbeteren en zo ook  loopblessures kan behandelen én voorkomen. De video's van ‘LIFT YOUR RUN’ worden begeleid door Belgisch profatleet, Michael Somers.

Ongeveer 65% van de lopers meldt jaarlijks een blessure, dat is enorm veel. Een heel groot deel van deze blessures zijn overbelastingblessures … Het goede nieuws? Je kan je lichaam trainen zodat je het minder snel overbelast tijdens het lopen zelf.

Samen met LIFT ontwikkelen we daarom een reeks educatieve én praktische video’s die je helpen om de meest voorkomende blessures te behandelen en te voorkomen. De video’s zijn ontworpen om je te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om blessures te vermijden en verhelpen. Zo kan je blijven genieten van het hardlopen en je spieren en gewrichten gezond en sterk houden. Of je nu een beginnende loper bent of al jarenlang loopt, de video’s zijn een waardevolle bron van informatie en advies.

De experts

De video’s van LIFT YOUR RUN worden opgesteld door oprichter Matthias Brammer en begeleid door atleet Michael Somers. Matthias en Michael leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding Kinesitherapie aan de KU Leuven. Sindsdien werkt Matthias als sport- en manueel kinesitherapeut en schopte Michael het tot profatleet. Michael werd in 2022 Belgisch kampioen veldlopen nadat hij eerder in 2019 al de Belgische titel voor de 5000 m behaalde. Hij won ook de Crosscup ‘22 en maar liefst 3 maal op rij de Baloise Antwerp 10 Miles. Eerder dit jaar liep Michael zijn eerste marathon en zorgde daar meteen voor het snelste Belgische debuut op die afstand. Naast het verder uitbouwen van zijn carrière als profafleet, werkt Michael als loopcoach. Matthias werkt als sportkinesist, manueel therapeut en is mobiliteitscoach.

Met hun gebundelde theoretische kennis en praktijkervaring werkten ze LIFT YOUR RUN uit om jou te helpen op je weg naar pijnvrij lopen en leven.

 

In elk RunningBE magazine gaan de experts van LIFT dieper in op een bekende loopblessure.
In het zomernummer (verkrijgbaar in de winkel en hier online) bespreken we de lopersknie.
De oefening om deze hardnekkige blessure te voorkomen en behandelen is nu te bekijken op de exclusieve webpagina van Lift x RunningBE.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?