Voor 2de keer in 1 maand: 9-jarige verbetert WR halve marathon

De halve marathon is blijkbaar bijzonder in trek in Amerika. Het voorbije weekend sneuvelde het WR op de halve marathon voor lopers onder de 10 jaar voor de 2de keer in 1 maand tijd.

Eind augustus berichtten we dat de 9-jarige Griffin Mazeski de halve marathon van San Diego had afgelegd in 1u33’43”. Nooit eerder liep er iemand jonger dan 10 jaar sneller over een afstand van 21,1 kilometer.

Maar lang heeft de jongeman niet kunnen genieten van zijn record, want er is een new kid in town. Jaden Merrick liep het voorbije weekend de Park to Park Half Marathon in Waterloo (Iowa) in 1u30’43”, exact drie minuten sneller dan het vorige wereldrecord in de leeftijdscategorie tot 10 jaar. Jaden had al wat parcourskennis, want op zijn zevende liep hij dezelfde race al uit in 1u43’34”.

Verantwoord

Het kereltje loopt al sinds zijn vijfde, omdat hij zag dat zijn ouders ook vaak gingen lopen. Diezelfde ouders kunnen hem tegenwoordig naar eigen zeggen niet meer volgen op training, maar onderstrepen wel dat Jaden vooral graag loopt en geenszins gepusht wordt. Meer zelfs: Jaden wees na de halve marathon in Waterloo op het belang van sporten: “Het houdt me gezond. Op school is er helaas niet veel tijd om aan sport te doen.”

En dat vele sporten (hij loopt wekelijks tussen de 32 en 40 kilometer) zou volgens zijn ouders ook een positief effect hebben op zijn schoolprestaties. Bovendien wordt Jaden bijgestaan door een coach en had hij tot dusver nog geen loopblessure.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.