VoedingIJstijd!

Nu de zon opnieuw wat meer van de partij is en het kwik flink stijgt, zijn de ijsjes terug van weggeweest. Ook lopers mogen zichzelf wel eens belonen met de bevroren lekkernij. Maar bestaat er zoiets als gezond ijs? En welke soorten zijn het vriendelijkst voor je lijn en je sportieve prestaties?

In de tabel in het meinummer van running.be magazine vind je de voedingswaarde van verschillende soorten ijs terug, onderverdeeld in calorieën, koolhydraten, eiwitten en (verzadigde) vetten. Bij het bestuderen van de tabel zal je merken dat roomijs – al dan niet omhuld door chocolade – de meeste (verzadigde) vetten aanbrengt. Sorbet en waterijsjes zijn eigenlijk een heel goed alternatief, dankzij het lage vetgehalte en de weinige calorieën. Ze bevatten ongeveer evenveel suikers, maar die verbrand je als loper zeker. Een waterijsje of sorbet lest bovendien de dorst en moet dus in de zomer zeker af en toe kunnen! Het doet deugd na een training in de warmte.

Frozen Yogurt waaide onlangs over uit de Verenigde Staten. Volgens de tabel is het zeker een waardig alternatief voor roomijs. Met zijn lage vetgehalte en kleine portie eiwit is het dus letterlijk een bevroren yoghurtje. Opgelet, je mag zelfs een topping kiezen! Kies dan uiteraard voor fruit, en niet voor chocolade, nootjes en caramel!

Lees het volledige artkel, inclusief een handige overzichtstabel, in het meinummer van running.be magazine, nu in de winkel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.