Belga

Voeding van morgen is plantaardig, gezond, gebruikt reststromen en is makkelijk te bereiden

Met de studentenwedstrijd Ecotrophelia daagt de Europese voedingsindustrie studenten uit om zelf de voeding van morgen te ontwikkelen. De Belgische Food At Work Ecotrophelia Award gaat naar Apéronia, een veganistische dip van aroniabessen.

Apéronia, een project van studenten van de Université Catholique de Louvain, was vorige week de grote winnaar van de Food At Work Ecotrophelia Award in Technopolis in Mechelen. Zij mogen in oktober België vertegenwoordigen in de grote Europese finale in het Duitse Keulen.

De gezondheidsaspecten en de lekkere smaak van Apéronia vielen in de smaak van de jury. Apéronia is een paarse dip gemaakt met aroniabessen, bieten en crackers met Provençaalse kruiden. Die aroniabessen – ook appelbessen genoemd – staan bekend om hun hoge gehalte aan antioxidanten en dragen zo bij tot een goede cardiovasculaire conditie.

Apéronia kwam uit 15 inzendingen als laureaat uit de bus. Bij de inzendingen vielen duidelijk vier trends waar te nemen. De jonge voedingsontwikkelaars gaan voor plantaardig en gezond, gebruiken graag ook de reststromen van producten en willen voeding op de markt brengen die makkelijk om te gebruiken of eenvoudig te bereiden is.

De tweede prijs ging naar een team van de Thomas More hogeschool met PROspice, een smaakvolle en duurzame kruidenmix verrijkt met plantaardige eiwitten, die je snel en eenvoudig een voedzame maaltijd biedt. De publieksprijs was voor CRNCH van UGent met een hartige, crunchy en eiwitrijke topping gemaakt van bijproducten van de walnootolieproductie.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?