Verrassende runner-up van UTMB gaat dankzij zijn broek met veel aandacht lopen

Het voorbije weekend vond de Ultra Trail du Mont Blanc plaats, een van de bekendste trailwedstrijden ter wereld. De tweede van de mannenwedstrijd kreeg om diverse redenen heel wat aandacht.

Bij de vrouwen ging de zege in de Ultra Trail du Mont Blanc dit jaar naar Francesca Canepa. De gewezen Italiaanse snowboardster won in 26u03’48” en had een kleine vijf minuten voorsprong op de Spaanse Uxue Fraile Azpeitia. Bij de mannen gaf topfavoriet Kilian Jornet op wegens medische problemen en ging Xavier Thevenard met de gouden medaille aan de haal. Hij legde de 171 kilometer af in 20u44’16”. Daarmee had hij een ruime voorsprong op de tweede, de Roemeen Robert Hajnal (21u26’20”).

Hajnal ging na afloop wel met heel wat aandacht lopen. De man had gehoopt op een plaats in de top 10, maar presteerde dus boven verwachting. Maar er was nog iets anders … Zijn broek! De volgers van de wedstrijd zagen dat de Roemeen tijdens het grootste deel van de race met een lange broek op pad was. Niet te verwarren met een tight. Op sociale media werd de broek van Hajnal in geen tijd razend populair. Zeker toen hij als tweede over de finish kwam.

Benieuwd of Hajnal hiermee een trend in de trail/loopwereld gelanceerd heeft.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?