Vernieuwing staat centraal in 15de Brussels Airport Marathon & Half Marathon

Op zondag 28 oktober vindt de 15de Brussels Airport Marathon & Half Marathon plaats. Dit jaar staat vernieuwing centraal. Zo verhuist de finish naar het Jubelpark en vindt de expo voortaan plaats in het prachtige Autoworld.

Start en finish in het Jubelpark

“Met de keuze om de finish te verplaatsen naar het Jubelpark, zetten we maximaal in op het comfort en de beleving van onze deelnemers en supporters. Start en finish bevinden zich nu op slechts 200 meter van elkaar, en dat is veel praktischer voor de lopers en hun supporters. Vertrekken doen we traditiegetrouw onderaan het Jubelpark (richting Schuman). De aankomst ligt voor het eerst onder de imposante triomfbogen“, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo sports.

Ook voor de talrijk deelnemende vzw’s, ngo’s en bedrijven is de verhuis van de finish een schitterende zaak. Het biedt hen de kans om hun lopers ook na de aankomst op een kwalitatieve en feestelijke manier te belonen voor hun inspanningen.

‘La Grande Fête Belge’

De verhuis zorgt ook voor meer ruimte in de nabije omgeving van de finish. Die ruimte gebruikt de organisatie graag om onze Belgische troeven in de kijker te zetten. Het nieuwe pop-up Belgian Beer House wordt het epicentrum van het Jubelpark, waar deelnemers en supporters kunnen voorbeschouwen en nakaarten met een Belgisch biertje in de hand. Ook Belgische klassiekers zoals frietjes, wafels en chocolade staan er op het menu!

“Ruim 30% van de deelnemers komt uit het buitenland en combineert een citytrip in Brussel met de marathon. Net als de passagiers op Brussels Airport laten we deelnemers en supporters van de Marathon & Half Marathon kennismaken met onze sterkste troeven: onze Belgische gastvrijheid, een unieke sportbeleving op een prachtig parcours in het hart van Europa en al het lekkers dat België te bieden heeft”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

Parcours

Bij een nieuwe finishlocatie horen uiteraard ook vernieuwde parcours. Die worden op 31 augustus bekendgemaakt.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?