Van hartpatiënt tot loopambassadeur

Danny Clincke schakelde na een zwaar hartinfarct in 2005 over van de pinten en de sigaretten naar de loopschoenen. Het boek 'Hartloper' vertelt niet alleen zijn levensverhaal, maar staat ook boordevol looptips.

Na een zwaar hartinfarct in 2005 gooide Danny Clincke zijn leven radicaal om. Weg met de pinten en de sigaretten. Zijn nieuwe passie werd lopen, op een gezonde, niet-competitieve manier. Ondertussen liep hij zestien marathons, begeleidde hij honderden Start to Runners tijdens hun eerste loopkilometers en richtte hij twee loopclubs op, de Veldmeersrunners in Laarne en de Bareldonklopers in Berlare.

Begin 2015 ging het licht opnieuw uit. Een bloedklonter veroorzaakte verschillende herseninfarcten. Sindsdien is zijn dieptezicht aangetast. Zijn loopambities zijn teruggeschroefd, maar hij blijft een gepassioneerde loopcoach. Veilig, recreatief en gezond sporten in groep is zijn motto.

‘Hartloper’ vertelt zijn levensverhaal, maar staat ook boordevol looptips. Hoe bind ik mijn veters? Hoe bouw ik mijn conditie op? Hoe bereid ik me voor op een marathon? Welke voeding is geschikt voor en tijdens het lopen? Je ontdekt het allemaal in dit boek!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?