Van der Kelen de snelste in Dendermonde

Ward Van der Kelen heeft Dwars door Dendermonde gewonnen, de eerste massaloop van de Argenta Running Tour. Dendermonde mocht liefst 2700 deelnemers verwelkomen!

De lopers konden kiezen uit drie afstanden: 2,5 km, 5 km en 10 km. De kille wind bij een flauwe zon schrikte de 2700 enthousiastelingen niet af. Het vernieuwde parcours van de 10 km bevatte heel wat stroken onverhard natuurpad langs de Dender, wat op heel wat bijval kon rekenen.

Ward Van der Kelen uit Gooik kleurde de finale samen met de Waal Raphael Durviaux en de nummers één en twee van vorig jaar, Jan Andriaensen en Angelo Vandecasteele. Dit viertal had tot halfweg het gezelschap van Thomas Buyle. Vandecasteele liet zich in de kopgroep met de glimlach op sleeptouw nemen. Het waren vooral Adriaensen en Durviaux die tot driekwart wedstrijd het tempo bepaalden.

Met nog 3 km te lopen, plaatste Vandecasteele een eerste versnelling. Durviaux moest als eerste de drie Vlamingen laten lopen. Maar die temporiseerden even waardoor hij opnieuw kwam aansluiten. Bij een tweede versnelling van Vandecasteele was het tempo opnieuw te snel voor Durviaux en ook Adriaensen moest afhaken.

In de slotkilometer voerde Van der Kelen op zijn beurt het tempo op. Uiteindelijk had de 20-jarige uit Gooik aan de finish op de Grote Markt in Dendermonde 8 seconden voorsprong op Vandecasteele, die net als vorig jaar tweede finishte.

Het duo VDK-VDC dook onder de 31 minuten en de 4 koplopers liepen aan een gemiddelde snelheid van 19 km/u.

Ward Van der Kelen is één van de beste Belgische beloften. Afgelopen winter won hij diverse regionale veldlopen in Oost-Vlaanderen en hij haalde afgelopen zondag de top-20 van het BK veldlopen. Hij richt zich op de 5000m en de 10.000m op de atletiekpiste.

Ook nog meegeven dat 800m-loper Jan Van den Broeck net als vorig jaar tweede werd op de 5 km, dit jaar na de 20-jarige Dorian Boulvin, een 3000m-specialist uit Binche aangesloten bij CABW Nijvel. Boulvin liep aan een snelheid van 20 km/u door de straten van Dendermonde en finishte net binnen het kwartier.

Dwars door Dendermonde was de eerste run van de Argenta Running Tour. Volgende afspraak op vrijdag 1 mei in Knokke voor de Knokke 10k!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?