Van 17 naar 4 onderdelen in nieuwe loopschoen

Vorige week waren we uitgenodigd in Parijs door adidas voor de lancering van de nieuwe Ultraboost 19 loopschoen. Die geeft, zoals de naam al doet vermoeden, een echte boost aan je loopprestaties!

Onze redactrice kreeg de kans om tijdens het lanceringsevent te spreken met Anne Nebendahl, Senior Design Director Running Footwear van adidas. “Adidas werkt al jaren samen met atleten en trouwe fans van over de hele wereld. Alles wat we doen, is met het oog op topprestaties van onze sporters. Daarom willen we onze producten constant blijven verbeteren en vernieuwen. Aan de Ultraboost 19 gaat maar liefst 3 jaar ‘co-creation’ vooraf, waarbij we hebben geprobeerd te begrijpen wat atleten appreciëren in de originele Ultraboost, wat ze precies verwachten van een loopschoen en wat ze anders zouden willen zien in een upgrade van de Ultraboost.”

Op basis van de verzamelde feedback werd de ‘originele’ Ultraboost volledig uit elkaar gehaald. “Die bestond – en bestaat nog steeds, want hij is uiteraard nog altijd verkrijgbaar – uit 17 componenten, die allemaal hun nut hebben. In plaats van elk onderdeel een upgrade te geven, hebben we gekeken of we het aantal onderdelen konden verminderen. Dat is gelukt, met als resultaat dat de Ultraboost 19 maar uit 4 componenten meer bestaat. We kunnen dus gerust zeggen dat dit een zeer geavanceerde schoen is op technisch vlak. De loopschoen heruitgevonden, zeg maar.”

De 4 ‘pieces of greatness’ van de Ultraboost 19 zijn de volgende:

1. Tuned Torsion Spring in de middenzool zorgt voor extra responsiviteit en demping, zodat de schoen je als het ware naar voor ‘schiet’ als een raket.
2. De geoptimaliseerde BOOST in de middenzool is compacter, waardoor er 20% meer energieteruggave is dan bij de originele Ultraboost.
3. Het bovenwerk bestaat uit ademend Primeknit 360. Dit 3D-geweven materiaal bestaat uit één stuk en voelt aan als een tweede huid. Het omsluit de voet naadloos als een sok, wat uiterst comfortabel aanvoelt tijdens het lopen.
4. 3D Heel Fame: de hiel bestaat uit zachter materiaal, wat zorgt voor een flexibele landing en extra ondersteuning.

“Kortom, de Ultraboost 19 biedt minstens evenveel comfort en demping als zijn voorganger. Met dat verschil dat hij nog meer ondersteunt én een pak lichter weegt, maar liefst 10%. Een echte boost voor je loopprestaties!” aldus nog Anne Nebendahl.

De Ultraboost 19 is sinds 15 december online verkrijgbaar via adidas.com. Vanaf eind februari 2019 is hij ook te koop in loopspeciaalzaken. Nog even geduld dus, maar het wachten zal zeker beloond worden. En je kunt alvast je wishlist aanvullen!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.