Valsspelend Playboy-model valt door de mand met ‘razendsnelle’ loopprestatie

Is Khloe Terae in haar drang naar meer volgers en hartjes op Instagram een beetje te overmoedig geweest? Het lijkt er wel op.

Khloe Terae is een model dat al in Playboy, Maxim en Sports Illustrated stond. Ze heeft op Instagram ook ruim 2 miljoen volgers. Recent liep ze samen met haar vriendin (en tevens model, weliswaar met ‘slechts’ 360.000 volgers) Bre Tiesi-Manziel een halve marathon. Niet toevallig de Divas Half Marathon. Het was hun eerste wedstrijd van 21,1 kilometer.  

Na afloop van de race postten de dames op hun Instagram-accounts dat ze de halve marathon in minder dan 2 uur hadden gelopen. Alleen krijgen ze beiden nogal wat kritiek omdat hun tussentijden redelijk opvallend zijn. Zo misten ze allebei het tussenpunt na zo’n 17 kilometer. Op zich is dat niet bijzonder. Dat kan al eens gebeuren.

Maar er is nog iets anders wat erop wijst dat de modellen een stuk van het parcours hebben afgesneden: hun negatieve split. Die is namelijk wel zeer … negatief. Khloe en Bre liepen het eerste deel (10,2 km) in 1u30′. Tijdens het tweede stuk (10,8 km) leken ze vleugels te hebben, want ze haspelden dat af in 26’53”. Goed voor een gemiddelde snelheid van 24,1 km/u tijdens dat tweede deel. Absurd snel. Het wereldrecord op de halve marathon bij de vrouwen van Joyciline Jepkosgei (1u04’51”) werd bijvoorbeeld gelopen met een gemiddelde snelheid van 19,5 km/u. Met andere woorden: ofwel hebben Khloe en Bre een beetje (veel) valsgespeeld, ofwel moeten ze dringend een carrièreswitch overwegen.

Op Instagram ontkennen ze trouwens dat ze gesjoemeld hebben tijdens de Divas Half Marathon. De cijfers spreken hen evenwel tegen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?