Ultraloper loopt 12 dagen aan een stuk dwars door Wallonië

Waarom hij het gedaan heeft? Gewoon omdat hij van uitdagingen houdt. En dus begon Frédérick Hardenne aan een looptocht van 1000 km dwars door Wallonië...

Op 11 juli begon Frédérick Hardenne in zijn woonplaats Javingue, nabij Beauring, aan zijn waanzinnige looptocht van 1000 km. Waarom? “Het is een gewoonte geworden, het zit in mijn aard om zo’n uitdagingen aan te gaan”, legt de ultraloper uit in La DH. “En wanneer een uitdaging afgevinkt is, denk ik al na over de volgende.”

Zo kwam ook het plan om 1000 km dwars door Wallonië te lopen in hem op. “Ik sta in het onderwijs en daarom leek juli mij de meest geschikte periode”, aldus Hardenne. “Aan opgeven heb ik nooit gedacht, al voelde ik mij na amper 55 km al in een lamentabele staat. Ik had mij voorgenomen ’s nachts door te lopen, maar in plaats daarvan heb ik mij elke nacht van middernacht tot 4 uur te slapen gelegd in de auto van mijn vrouw.” Eén van zijn drie dochters is kinesiste en kwam ook enkele keren langs om papa op te lappen.

“De eerste vijf dagen heb ik telkens 110 à 115 km gelopen”, vervolgt Hardenne zijn relaas. Daarna ging het moeilijker. “Ik wilde de tocht in 10 dagen volbrengen, maar het zijn er 12 geworden. De laatste drie dagen heb ik elke dag 60 km gewandeld. Ik heb gelukkig heel veel steun gehad onderweg. Van mijn familie, maar ook van mensen die ik totaal niet ken en die mij volgden via een tracking website. Ik wil iedereen van harte bedanken!’

Donderdag vertrekt Hardenne voor een welverdiende vakantie. En zijn volgende uitdaging? Een looptocht door de Vogezen in september. En slechts 70 km lang. Makkie, toch?

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?