TransArabia moet wijken voor terreur

Pech voor de deelnemers aan de TransArabia, onder wie ook onze landgenoot Lieven Van Linden. De 300 km lange non-stop ultramarathon door Jordanië is afgelast wegens de terreurdreiging.

De organisatoren hebben beslist om de TransArabia niet te laten doorgaan na lang beraad en overleg met de lokale instanties en bevolking. Ze konden de veiligheid van de deelnemers en medewerkers niet langer garanderen door de ontwikkelingen in de strijd tegen IS en de verhoogde betrokkenheid van het land de laatste dagen.

Brute pech voor de 80 deelnemers, onder wie ook onze landgenoot Lieven Van Linden, die zich maandenlang voorbereid hadden op deze wedstrijd. De allereerste editie van de TransArabia zou hen van de Dode Zee naar Wadi Rum geleid hebben, met onderweg 140 km in de bergen, 80 km canyons, wadis en zandvalleien, en 74 km zandduinen en een mix van woestijnterrein.

“Uiteraard slaat dit nieuws in als een figuurlijke bom. Een jaar voorbereiding, al de opofferingen, de fysieke (en financiële) inspanningen om naar Jordanië te kunnen afreizen en deel te kunnen uitmaken van een unieke wedstrijd in een prachtige setting… daar kan een mens al eens stil van worden…”, reageert Van Linden op zijn Facebook-pagina.

“Desalniettemin zal ik niet toelaten dat deze teleurstelling me verlamt en me in een hoekje duwt. Ik ga alles enkele dagen laten bezinken, even achteruit kijken om te leren en dan eens kijken welke richting ik verder zal uitgaan… en vooral welke uitdaging er nog op me ligt te wachten”, besluit hij toch hoopvol.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?