Trainingsschema: in 12 weken fit voor 20 km door Brussel

De 20 km door Brussel staat bij velen op het verlanglijstje. Maar uiteraard loop je zo'n afstand niet zomaar. Energy Lab-coach Paul Van Den Bosch begeleidt je daarom vanaf 7 maart, 12 weken lang. Zo sta je op zondag 29 mei topfit aan de start van de wedstrijd.

Het schema van Paul Van Den Bosch begint deze week (week van 7 maart) en bestaat uit drie loopsessies per week. De coach van Energy Lab geeft al meteen een eerste tip: “Wie eraan wil beginnen, moet zonder problemen al driemaal per week een duurloop van 40 tot 45 minuten aankunnen.”

Het schema is een mix van verschillende trainingsvormen. Zo zal je duurlopen, maar ook trainen op intensieve uithouding en tempo-interval. De dagen waarop een intervaltraining op het programma staat, duurt de training opvallend minder lang. Van Den Bosch vindt dat niet meer dan normaal: “Want het is een misverstand dat zulke trainingen heel intensief moeten zijn en heel lang moeten duren.” Iets waar hij op de vorige pagina’s dieper op inging. Maar voor je enkele bladzijden terugbladert en dat artikel nog eens grondig leest, kan je alvast beginnen met de eerste rustige loop van 35 minuten. Tot in het Jubelpark!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?