Train mee voor de Ekiden en Brussels Marathon

Ben je van plan deel te nemen aan de Acerta Brussels Ekiden (20 september) of de Brussels (half) Marathon (5 oktober)? Je training start deze week!

Zowel de geoefende als de beginnende loper vindt een uitdaging… én een passend trainingsschema. (foto Running Tour)
De training voor de 7 en de 10 km van de Acerta Brussels Ekiden begon twee weken geleden. Wie de kortste afstand van de aflossingsmarathon voor zijn rekening neemt, kan vanaf nu het trainingsschema voor de 5 km volgen.

De getrainde lopers vinden vast een uitdaging in de Brussels (half) Marathon op 5 oktober. Zij kunnen vanaf deze week het 12-wekenplan volgen voor een marathon in 4 of zelfs 3 uur. Ook voor wie het finishen in de marathon of halve marathon een doel op zich is, kan beroep doen op een persoonlijk trainingsschema van 12 weken.


Bij de trainingsschema’s krijg je ook een reeks nuttige voedingstips. Dit alles werd opgesteld door Paul Van Den Bosch, coach van onder andere veldrijder Sven Nys en triatleet Luc Van Lierde.

Wil je in aanloop naar de Ekiden of de Brussels (half) Marathon je benen testen op een ander loopevenement? Maak dan je keuze in onze volledige loopkalender.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?