Toploper blijft nipt uit greep van beren (hoewel hij alles verkeerd deed)

Een Keniaanse toploper beleefde recent de schrik van zijn leven toen hij twee beren tegenkwam. Zijn snelle benen zorgden ervoor dat hij het nog kan navertellen.

Felix Monida Marube is een naam die je allicht niet veel zegt. De Keniaan is zeker niet de bekendste loper, maar met besttijden van 31’19” op de 10 kilometer en 2u22’29” op de marathon is hij niet de eerste de beste. Die snelle benen mag hij best dankbaar zijn.

De man was onlangs onderweg tijdens een trainingstochtje in Auburn (Maine, Amerika) toen er plots … twee zwarte beren zijn pad kruisten. Zulke dieren hebben scherpe nagels, sterke poten en wegen al snel meer dan 100 kilo. We kunnen de reactie van Marube met andere woorden wel begrijpen, want hij liep meteen snel weg terwijl hij om hulp riep. Alleen: dat is nu net wat je niet moet doen als je dit dier tegenkomt. Als je gaat lopen, kan een beer die niet noodzakelijk agressief is in paniek raken en de achtervolging inzetten. Weet ook dat zo’n dier een topsnelheid van 56 km/u haalt. En door te roepen wordt een beer ook niet bepaald vrolijker.

Gelukkig kende Marube zijn trainingsomgeving en bereikte hij snel een verlaten huis in de buurt. Hij glipte naar binnen en de beren bleven op afstand staan. Tien minuten later zette Marube vlug koers naar de andere kant van het bos. In bovenstaand filmpje doet hij zijn volledige verhaal.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?