Tip: gratis voorbereidingsruns voor AG Antwerp 10 Miles

Op 28 april vindt de AG Antwerp 10 Miles & Marathon plaats. Wie zich zo goed mogelijk wil voorbereiden, kan meedoen aan de gratis voorbereidingsruns van Sportoase, Runners' Lab en ATV.

De voorbereidingsruns zijn niet nieuw. Ook vorig jaar sloegen ATV, Sportoase en Runner’s Lab de handen in elkaar om zo veel mogelijk lopers in de beste conditie aan de start van de AG Antwerp 10 Miles of AG Antwerp Short Run te krijgen. Dat concept werd fel gesmaakt, waardoor de initiatiefnemers er dit jaar een vervolg aan breien.  

10 keer gratis

Het opzet blijft identiek: de 10 voorbereidende trainingen onder leiding van professionele coaches zijn helemaal gratis. Het enige wat je moet doen, is een mailtje sturen naar 10miles@sportoase.be. Je vermeldt de trainingsrun waaraan je wil deelnemen, en in welk tempo je die plant te lopen. Op die manier kan de organisatie de deelnemers efficiënt in verschillende groepen verdelen. Want de voorbereidingsruns zijn er voor alle lopers: van de absolute beginner tot de gevorderde loper.

Loop met Sofie & Jean-Marie

Het loont ook de moeite om je op ‘aanwezig’ te zetten bij het Facebook-event van de trainingsrun in kwestie. Zo blijf je onder meer op de hoogte of er een bekende loper van de partij zal zijn. Sofie Goos, Jean-Marie Pfaff, Marc Herremans, Roger van Damme en Sebastien Bellin – ambassadeurs van deze voorbereidingsruns – zullen her en der meelopen.

De eerste trainingsrun vindt plaats op zondag 17 februari, de tiende en laatste staat op zaterdag 20 april op het programma. Via onderstaande link bekijk je alle trainingsruns.

Voorbereidingswedstrijden

Naast de voorbereidingsruns zijn er ook drie officiële voorbereidingswedstrijden in aanloop naar de AG Antwerp 10 Miles & Marathon: KeytradeBank Antwerp Urban Trail (17 maart), AG Brussels 10 Miles (31 maart) en Fintro 10 Miles de Charleroi (10 maart)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.