Tiener loopt rappe halve marathon … op Crocs

Je bent jong en je wil wat. De halve marathon uitlopen op Crocs, bijvoorbeeld. In een sterke tijd bovendien.

Oké, de strafste prestatie van het voorbije weekend blijft de poging van Eliud Kipchoge om de marathon onder de twee uur te lopen. Maar wat Benjamin Pachev deed, mag ook gezien worden. De 18-jarige loper nam deel aan de 500 Festival Mini-Marathon in Indianapolis, een wedstrijd over 21,1 kilometer.

Pachev kwam als zestiende over de streep in een knappe tijd van 1u11’53” (het wereldrecord staat op naam van Zersenay Tadese met 58’23”). Goed voor een gemiddelde snelheid van 17,6 km/u, ofwel 3’24″/km. Knap, maar niet zo heel bijzonder, horen we je denken. Klopt, ware het niet dat de tiener zijn 21,1 kilometer afwerkte op Crocs. Een soort schoeisel dat wij niet meteen associëren met ‘geschikt om te lopen’, maar voor Pachev werkt het blijkbaar wel. Hij gebruikt de Crocs op aanraden van zijn vader Alexander, die in dezelfde wedstrijd trouwens 4 minuten na zijn zoon finishte. Op Crocs, dat spreekt.

Volgens de familie Pachev hebben Crocs een lange levensduur en voelen ze ook comfortabel tijdens het lopen. Wat natuurlijk niet wegneemt dat modegoeroe Jani Kazaltzis mogelijk tot in Tokio “Nee, nee, nee” roept bij het zien van dit schoeisel. In dit artikel geeft hij zijn mening over loopmode. En Crocs komen daar – niet geheel verrassend – niet in voor.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?