‘The Color Run heeft mijn leven veranderd’

The Color Run wil mensen op een laagdrempelige manier aan het sporten krijgen. Melissa Sanchez kreeg na haar deelname aan de allereerste Belgische editie in 2013 de loopmicrobe te pakken en is dus het levende bewijs dat het evenement in dat opzet slaagt.

“Ik zag op Facebook dat een vriend zich had ingeschreven voor die eerste editie van The Color Run in Brussel en dat leek me wel tof”, graaft Melissa Sanchez (29) uit Braine-le-Château in haar geheugen. “Ik had me voorgenomen om wat te trainen voor het evenement, maar uiteindelijk ben ik toch zonder enige voorbereiding, maar met véél goesting, gestart.”

“De 5 km uitlopen lukte me – ook door mijn inspanningsastma – niet. Maar ik had zo’n geweldige ervaring dat ik erna wél gemotiveerd was om te beginnen joggen en me zo beter voor te bereiden op de volgende editie. Ik heb een coach in de arm genomen, ben gezonder gaan eten en zelfs gestopt met roken. Mijn conditie ging er zienderogen op vooruit en de kilo’s vlogen eraf. In totaal ben ik er veertien kwijtgeraakt! Vorig jaar heb ik opnieuw deelgenomen aan The Color Run en toen liep ik de 5 km uiteraard wel gemakkelijk uit.”

“Dit jaar wil ik weer meedoen, zowel in Antwerpen als in Brussel, ik kijk er echt naar uit! Het concept is dan ook fantastisch: je wordt aangemoedigd om de volgende kilometer te halen en zo gekleurd mogelijk de finish te bereiken. Ondertussen heb ik mijn nichten en een vriendin al overtuigd om mee te doen. Ik raad het aan iedereen aan, als je ziet hoe het mijn leven heeft veranderd … The Color Run in 2013 was voor mij echt een déclic. In de toekomst wil ik graag eens aan een obstacle run of de 20 km door Brussel deelnemen. Een goeie motivatie om te blijven trainen!”

IN HEMIKSEM EN BRUSSEL

Op zondag 12 juli vindt de allereerste Vlaamse editie van The Color Run plaats op de terreinen van de Sint-Bernardus Abdij in Hemiksem, Antwerpen. De inschrijvingen zijn sinds 6 mei geopend, er zijn maximum 14.000 borstnummers beschikbaar. Brussel is op 6 september voor het derde jaar op rij gastheer voor The Color Run. De inschrijvingen hiervoor gaan in juni open.

Wij gingen op zoek naar het succes van de Fun Runs in België. Lees het volledige artikel in het meinummer van running.be magazine, nu in de winkel!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?