The Classic, klassieker op maandag

Maandagavond 11 juli worden in Tessenderlo meer dan 3.000 lopers verwacht voor de 26ste editie van The Classic. Wat jaren terug begon als een jogging met een kleine 1.000 deelnemers is nog steeds een vaste waarde tussen de grote stadslopen zoals de Antwerpse 10 Miles, Dwars door Brugge en de Stadsloop Gent.

The Classic is naar goede gewoonte een mix van topsport en ambiance. (foto alain buyck)
The Classic heeft in heel België een schare trouwe fans. En terecht. Deze massaloop slingert traditiegetrouw dwars door het bruisende centrum van Tessenderlo waar drumbands, fanfares en 30.000 enthousiaste kermisgangers voor de nodige ambiance zorgen.

De koninginnenafstand blijft ongetwijfeld de 10 km, met meer dan 2.000 lopers aan de start. Daarnaast is er de Jogging 4 km en de Chiquita Kids Run voor de allerkleinsten.

Ook de betere lopers staan aan de start van The Classic 10K. Favorieten bij de mannen zijn Dries Busselot, Gert Theunis, Angelo Vandecasteele en Pieter Van Dyck. Bij de vrouwen wordt een Limburgs duel verwacht tussen Kim Bosmans en Isabelle Sluysmans.

Inschrijven voor The Classic kan nog tot en met zondag bij Ren Tessenderlo (Geelsebaan) en op maandag vanaf 16 uur in de sporthal van het Gemeentelijk Sportpark.


The Classic
19u00: Chiquita Kids Run – start Neerstraat
19u30: Jogging 4 km – start Neerstraat
20u00: The Classic 10 km – start Rijt

Aankomst alle wedstrijden: Gemeentelijk Sportpark

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.