‘Terrilfying’ maar bovenal plezant!

In het Thor Park in Waterschei-Genk vond zondagnamiddag de eerste editie van de Battle of Thor plaats. Deze survivalrun over de oude mijnterrils mag 'terrilfying' maar bovenal plezant genoemd worden!

De Battle of Thor is de nieuwste telg in de familie van de Spartacus Series, een verzameling van de meest spectaculaire loopevenementen van ons land.

Uniek aan de Battle of Thor is dat er naast een parcours van 12 km met 18 hindernissen er ook een parcours van 7 km met 14 hindernissen werd aangeboden. Zo konden ook minder geoefende deelnemers van deze spectaculaire loopdiscipline proeven.

Maar geoefend of niet… de Battle of Thor – die volledig volzet was – was voor iedereen uitdagend! De hoogteverschillen, de vele ‘waterproeven’ en de voor de tijd van het jaar vrij koude temperaturen (14 à 15 graden) maakten van de eerste Battle of Thor meteen één van de zwaarste manches aller tijden van de Spartacus Series.

Deze unieke survivalrun mag dus een beetje ’terrifying’ (angstaanjagend) genoemd worden, maar tegelijk ook ‘Terrilfying’… een speelse verwijzing naar de misschien wel zwaarste hindernis van het parcours: de beklimming van één van de oude mijnterrils.

Enkele benamingen van andere proeven: Muddylicious, Waterfest/Aquathor, Swamp Mania, Tobogaaan!!!, Itsy Bitsy Spider,… Klinkt dat angstaanjagend? Het klinkt alleszins als ‘fun’ en dat was het ook! De solidariteit onder de deelnemers – waarvan één derde vrouwen – was groot en iedereen haalde dan ook met een smile op het gezicht de finish.

Wie er niet kon bij zijn in Genk of wie er niet genoeg van krijgt, kan op 4 oktober naar Averbode afzakken voor de volgende manche van de Spartacus Series, Race Against Nature. En op 15 november is er in Nieuwpoort de Neptunus Run.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?