Sven Nys loopt AG Antwerp Marathon, ook De Wever opnieuw van de partij

Woensdagvoormiddag werd de 33ste editie van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon voorgesteld. Burgemeester Bart De Wever loopt opnieuw de marathon, Sven Nys kiest voor het eerst voor 42,195 km.

De 33ste editie van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon vindt plaats op zondag 22 april. Er worden opnieuw 40.000 lopers verwacht. De organisatie trekt samen met kersverse title partner AG Insurance en Sporting A opnieuw de kaart van het goede doel!

Goede doelen

Vorig jaar werd dankzij de T-shirtactie meer dan 70.000 euro opgehaald voor Rode Kruis Vlaanderen, To Walk Again, Kom op tegen Kanker en SOS Kinderdorpen. De organisatie is blij om met het Belgisch Paralympisch Committee (BPC) in 2018 een vijfde goede doel aan dit rijtje te mogen toevoegen. “Ook dit jaar kunnen deelnemers tijdens hun registratie kiezen om 10 euro te doneren aan een van deze goede doelen naar keuze. In ruil gaan ze naar huis met het officiële eventshirt. De opbrengst gaat integraal naar de goede doelen“, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo.

AG Insurance

“AG Insurance zet in zijn sportsponsoring volop in op ‘Run& Walk’: twee sporten die een zeer breed publiek aanspreken en zeer toegankelijk zijn voor zowel competitieve als recreatieve sporters. Lopen en wandelen hebben ook een sociale relevantie: je doet het vaak in groep, en bewegen leidt naar een goede gezondheid. Voor AG Insurance sluit het promoten van sportbeoefening en een gezonde levensstijl nauw aan bij ons vak van verzekeraar. We willen zo veel mogelijk mensen de gunstige effecten van sport laten ontdekken zodat ze gezond(er) gaan leven, of je nu een actieve of eerder passieve beoefenaar bent: sporters én supporters”, zegt Sven Adams, woordvoerder van AG Insurance. 

City Challenge

Met zijn 40.000 deelnemers en 80.000 toeschouwers is de AG Antwerp 10 Miles niet alleen het grootste event in en rond Antwerpen, maar tegelijk het grootste in zijn soort in België. “Als grootste verzekeraar van het land (1 Belg op 3 is bij AG Insurance verzekerd), willen wij samen met de organisatie dan ook graag een nationale dimensie aan dit evenement toevoegen”, vult Sven Adams aan. “Bedoeling is om vanuit elke gemeente iemand aan de start van de ‘AG Antwerp 10 Miles & Marathon’ te krijgen! Zondag 22 april 2018 wordt zo de ‘nationale feestdag van het lopen’.”

10 Miles voor iedereen

“De 10 miles is ondertussen dé afspraak bij uitstek geworden op de nationale loopkalender. Samen met Sporting A en AG Insurance willen we het event dan ook maximaal openstellen naar een zo breed mogelijk publiek”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo. “De AG Antwerp 10 Miles & Marathon is er voor iedereen”, vult schepen voor Sport Ludo Van Campenhout aan. “Zo zullen Antwerpenaren met een A-kaart met kansentarief kunnen deelnemen aan een speciaal tarief.”

Programma

Het programma blijft identiek aan dat van de voorbije editie. De eerste wedstrijd van de dag is naar goede gewoonte de AG Antwerp Marathon, met start (om 9u) op Linkeroever en finish op de Grote Markt. Deze wedstrijd krijgt alvast enkele prominente deelnemers aan de start. Na zijn succesvolle debuut vorig jaar, zal burgemeester Bart De Wever opnieuw de uitdaging aangaan. Tips en tricks over het parcours kan hij alvast bezorgen aan marathondebutant Sven Nys. “En wees maar zeker dat ik wat tips kan gebruiken”, pikt Nys gretig in. “Want met deze marathon ga ik voor het eerst in mijn leven aan een sportevenement meedoen zonder een specifiek resultaat na te streven, laat staan een goede tijd. Daarvoor heb ik me nog niet genoeg voorbereid. Uitlopen is mijn enige doel, waarmee ik ook wil aantonen dat al wie wil sporten en zich een realistisch doel stelt, daarin kan slagen.” Naast De Wever en Nys schreef ook ex-Miss België Joke van de Velde zich in voor de 42,195 km.

Om 11u zetten de allerkleinsten hun beste beentje voor op de Kids Run. Om 12 uur is er de AG Antwerp Short Run 5 km. De populairste afstand is traditiegetrouw de AG Antwerp 10 Miles, die in drie waves van start zal gaan om 14.30u, 15u en 15.30u. De Kennedytunnel en de Waaslandtunnel zijn de blikvangers op het parcours. De 10 Miles heeft – net als de 5 km wedstrijd en Kids Run – start en aankomst op Linkeroever.

Er worden dit jaar maximum 40.000 lopers toegelaten.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?