Student Universiteit Antwerpen ontwikkelt innovatieve looprugzak voor ultralopers

Stijn Vanvolsem ontwierp voor zijn afstudeerproject aan de Universiteit Antwerpen een looprugzak voor solo multistage ultramarathons.

Wanneer kennis, talent en passie voor sport samenkomen, kunnen er mooie dingen ontstaan. De SOLO 730 is hiervan het perfecte voorbeeld. Stijn Vanvolsem creëerde voor zijn masterproef een rugzak voor solo multistage ultramarathons: de SOLO 730.

Rugzak met hoog draagcomfort

De SOLO 730 richt zich op de bewegingsvrijheid, het vrijwaren van de loopbeweging en het bevorderen van het langdurig draagcomfort van een rugzak. Dit door in te spelen op het volume, de compressie van dat volume en het aanbieden van steun om zo het draagcomfort te verhogen. Daarnaast focust de SOLO 730 op veiligheid, want de omgeving van een ultraloper is veeleisend.

Innovatief steunelement

De SOLO 730 werd hands-on ontwikkeld, er werden meerdere prototypes gemaakt die uitvoerig getest werden. Hierdoor was er de garantie dat de oplossingen voor het volume, de compressie en de steun effectief waren. SOLO 730 werd een looprugzak die het langdurig draagcomfort verhoogt terwijl het de loopbeweging niet belemmert. De opbouw van de looprugzak bestaat uit een dubbelpakket, een volume vooraan op de borstkast en een volume achteraan dat ondersteund wordt door een innovatief steunelement dat de bewegingsvrijheid faciliteert. Het steunelement is geïntegreerd in het heupvolume waardoor de schouders ontlast worden en langdurig draagcomfort bevorderd wordt. Dit werd bevestigd door verschillende eindgebruikers. SOLO 730 is dé looprugzak voor solo multistage ultramarathons.

Stijn Vanvolsem is gepassioneerd in productontwikkeling van materialen voor outdooractiviteiten en hoogkwalitatieve sports gear. Meer info over de ontwerpen van Stijn vind je op zijn website: www.vanvolsemdesign.eu.

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?