Strava maakt tempo’s en afstanden van de Belg bekend

Hoewel 2016 nog niet helemaal ten einde is, bezorgde Strava ons de 'loopcijfers' van dit jaar. Wij zetten de belangrijkste op een rij.

Hoeveel kilometer liepen we?

Wij, Belgen, registreerden 1,2 miljoen loopsessies op Strava. Goed voor 11 miljoen kilometer. Wereldwijd noteerde Strava 86,7 miljoen loopsessies die voor een totaal van 718,6 miljoen loopkilometers zorgden.

Hoe snel liepen we gemiddeld?

De Belgische mannen liepen gemiddeld 5 minuten en 31 seconden per kilometer. Daarmee zitten we een seconde achter op de Amerikanen en de Nederlanders. De Britten zijn met een gemiddelde van 5 minuten en 13 seconden de snelsten. De Belgische dames klokten af op 6 minuten en 25 seconden per kilometer. Zij zitten met dat gemiddelde in de buurt van hun Nederlandse collega’s, die vier seconden trager waren. Ook hier staan de Britten op kop met een gemiddelde van 6 minuten en 7 seconden.

Hoe ver liepen we?

De Belgische mannen legden gemiddeld 9,5 kilometer af. Hun vrouwelijke collega’s liepen 7,6 kilometer.

Wie liep er het langst in België?

De mannen, weliswaar nipt. Ze waren gemiddeld 55 minuten in beweging, de vrouwen 54 minuten.

Welke Belgische provincie was het meest actief?

Oost-Vlaanderen! Daar registreerde Strava 236.711 activiteiten. Antwerpen (207.857) en West-Vlaanderen (186.949) vervolledigen de top 3.  

Liepen ze daar ook het verst?

Nee! Daarvoor moeten we de taalgrens over. De Luxemburgers lopen gemiddeld de langste tochten: 11,1 kilometer. Met Luik (10 kilometer) en Namen (9,8 kilometer) op plaatsen 2 en 3 komt de volledige top 3 uit Wallonië.

En welke provincie is de snelste?

Waals-Brabant, met een gemiddelde van 5 minuten en 36 seconden. Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen delen de tweede plaats met een gemiddelde van 5 minuten en 40 seconden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?