Stinken je natte schoenen? In de diepvriezer ermee!

We krijgen dezer dagen volop de maken met maartse buien. En dan moeten de aprilse grillen nog komen. Maar als je met een aantal eenvoudige tips rekening houdt, maakt geen enkele weergod nog een kruis over je mooie loopplannen.

Stap 1: Trek de juiste kleren aan

Het belangrijkste zijn de schoenen en sokken. Je draagt het best vochtafvoerende sokken, dat helpt tegen blaren als gevolg van klamme voeten. Kies wel dunne sokken, want dikke worden drassig, als ze nat zijn.

Dat je schoenen vies worden, kan je niet vermijden. Laat ze na afloop van je run drogen en maak ze nadien schoon. Natte schoenen laat je het best goed ventileren. Dat doe je door je inlegzool eruit te halen en die apart te laten drogen. Vul je schoenen daarna met krantenpapier. Je schoenen drogen er rapper van en zo vermijd je onaangename geurtjes. Gaan je schoenen toch stinken? Wikkel ze dan in een plastic zakje en stop ze een nacht in de diepvriezer. De dag nadien haal je ze eruit en laat je ze ontdooien (uit de zak). De bacteriën die de geur veroorzaken, zijn dan allemaal doodgevroren.

Over bacteriën gesproken: verzorg je voeten aandachtig na de douche en wrijf je tenen goed droog. Anders krijg je athlete’s foot of een andere voetschimmel en daarvan gaan je tenen enorm jeuken. Heb je het toch vlaggen? Dan maar lamisil wrijven, een week lang, elke avond.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?