Sterke vrouwen op Wings for Life World Run

Op 3 mei staan er opmerkelijk veel straffe madammen aan de start van de wereldwijde Wings for Life World Run. In Ieper lopen onder andere Joke Van de Velde, Véronique De Kock, Kate Ryan en Nafi Thiam mee.

Op zondag 3 mei zullen opnieuw tienduizenden mensen wereldwijd lopen voor zij die dit niet kunnen. Mannen, vrouwen, kinderen en rolstoelpatiënten staan die dag namelijk zij aan zij aan de startlijn van de Wings for Life World Run – een unieke, wereldwijde loopwedstrijd met slechts één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Wings For Life Foundation. Deze internationale non-profit organisatie financiert onderzoeksprojecten ter genezing van ruggenmergletsels.

Dit jaar nemen er opmerkelijk veel vrouwen deel aan deze inspirerende run. Straffe madammen met een eigen verhaal, een ijzersterke motivatie en een ontembare passie. Joke Van de Velde, Véronique De Kock, Kate Ryan en Nafi Thiam tekenden al present voor de Belgische manche in Ieper. Ook op de andere 35 locaties lopen inspirerende vrouwen mee, onder wie de wereldberoemde skister Lindsey Vonn, recordhoudster met het grootste aantal wereldbekeroverwinningen.

BELGISCHE WINNARES KIEST VOOR AUSTRALIË

Vorig jaar werd Nele Louwagie (39) uit Poelkapelle de eerste vrouw in de Belgische World Run. Ze wist de Cather Car 34,68 km lang voor te blijven. Omdat ze won in België, mocht ze kiezen waar ze dit jaar de World Run zou lopen, en de West-Vlaamse loopster koos voor Australië. Op 3 mei verschijnt ze dus niet aan de startlijn in Ieper maar wel in Melbourne. Benieuwd of ze opnieuw zo’n mooie prestatie kan neerzetten aan de andere kant van de wereld.

Nele bevestigt alvast de fun-factor van deze wedstrijd: “Het feit dat je de auto moet voor blijven, maakt de run zo ongelofelijk spannend. Je weet nooit vooraf hoeveel kilometer je kan lopen en het gevoel dat er een wagen achter je aanzit, zorgt voor extra adrenaline”.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?