Steepleloper sneller dan dieven

Drie Spaanse dieven leken hun slag thuis te hebben gehaald toen ze in Lloret de Mar een supermarkt uitrenden met twee gestolen handtassen. Tot steepleloper Jose Luis Blanco de achtervolging inzette...

Jose Luis Blanco is ook buiten de piste een snelle jongen. (foto belga)
Jose Luis Blanco, de zilveren medaille op de 3000m steeple chase op het EK 2006, en een loopmaat kregen de boeven al snel in het vizier, waarop het drietal de buit liet vallen en verder op de vlucht sloeg.

De twee hardlopers konden de gestolen waar aan de rechtmatige eigenaars terugbrengen en een beschrijving geven die leidde tot de arrestatie van de dieven.

“Toen we terugkwamen bij de supermarkt werden we bejubeld alsof we een wedstrijd gewonnen hadden”, aldus Blanco. “Op maar liefst elf verschillende tv-zenders werd melding gemaakt van onze achtervolging. Zelfs Spaanse atletiekwedstrijden krijgen lang niet zoveel aandacht.”

Op de vooravond van het WK atletiek 1999 speelde een soortgelijk verhaal zich af op de luchthaven van Sevilla. Een dief probeerde toen de tas van – de destijds regerend wereldkampioen en recordhouder op de 100m – Maurice Greene te stelen. Tevergeefs…

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?