Steeds meer ‘verboden te joggen’

Joggers moeten tegenwoordig oppassen waar ze lopen op bepaalde plaatsen. In het Brusselse Warandepark zijn de grasperken verboden gebied geworden, terwijl een populair joggingpad in Kluisbergen werd opgeruimd.

De Brusselse schepen voor Groene Ruimten en Milieu Bertin Mampaka startte twee weken geleden een actie tegen onder meer joggers en graffiti in het Warandepark. Sportievelingen mogen er enkel nog op de wegen en niet meer op de grasperken lopen. De schepen plantte er symbolisch een eerste ‘no jogging’ bord in een van de grasperken en zaaide het perkje deels in.

Mampaka benadrukte de symbolische ligging van het Warandepark: vlakbij het parlement, het koninklijk paleis en talrijke diplomatieke vertegenwoordigingen. Ook moet het gedaan zijn met graffiti en het achterlaten van hondenpoep en ander afval in het park. Om overtreders te klissen zijn er parkwachters aangesteld.

JOGGINGPAD OPGERUIMD

In Kluisbergen keken talrijke joggers en wandelaars verbaasd op toen het populaire pad tussen De Toren en de Vierschaar er ineens niet meer was. Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) gaf aan de gemeente de opdracht er opnieuw bos van te maken. De fijne dolomiet werd daarom weggeschraapt en afgevoerd.

“Voor ons is het natuurlijk vervelend’, zegt Theo Lint, de secretaris van Jogging Kluisbergen, in Het Nieuwsblad. “We weten eigenlijk niet goed wat ze daar hebben uitgericht en ook niet waarom. Nu ligt er op die weg een laag aangevoerde aarde, waar je wat in doorzakt en het risico loopt je enkel te verzwikken.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?