Steeds meer bedrijven gaan voor fitte medewerkers (VIDEO)

Gezonde en fitte medewerkers presteren beter! Fysiek en mentaal, als individu, in team en in de samenleving. Dat is de kern van Energy@Work. De CEO's van ING, Deme, Delta Lloyd en Deloitte zijn daar al langer van overtuigd, geven zelf het voorbeeld en getuigen over de resultaten.

Onder de noemer “Energy@Work” helpt Energy Lab bedrijven en hun werknemers om bewust te worden van het belang en de voordelen van een gezonde levensstijl. Met op maat gemaakte en laagdrempelige campagnes tracht Energy Lab letterlijk en figuurlijk het hele bedrijf in beweging te brengen en ook iedereen te betrekken bij thema’s als voeding en mentale gezondheid.

Bedrijven kiezen bijvoorbeeld voor een stappenchallenge, een maandcampagne om de trap te promoten, een workshop rond gezonde voeding of een gezamenlijke training ter voorbereiding van een sportief doel. Alle initiatieven dragen op hun manier bij tot het ultieme doel: werknemers gezonder, fitter en efficiënter maken.

“Werknemer én werkgever worden er beter van. Los van de talrijke gezondheidsvoordelen, is het voor veel werknemers de manier om om te gaan met stress. Het opzoeken van limieten en verleggen van grenzen in een sportieve activiteit zorgt ook voor een mentale boost op professioneel vlak“, geeft CEO van Energy Lab Kristof De Smet aan.

“Voor de werkgever is een gezondheidscampagne de ultieme gelegenheid om het groepsgevoel en engagement van de werknemers aan te scherpen. Een gezondheidsproject heeft een positief effect op burn-out-cijfers en het is een ideaal middel om de retentiegraad op te krikken. Bovendien kan het bedrijf zich echt profileren als ‘Top Employer’.”

Met deze aanpak streeft Energy Lab er – net als de volledige Golazo groep – naar om meer mensen in België aan het bewegen te krijgen. De ambitie van de groep ligt erin om tegen 2025 90% van de bevolking te zien sporten of bewegen. Het spreekt voor zich dat bedrijven een belangrijke rol zullen spelen om die doelstelling te halen.

De middelen om daar te geraken, werden vorige week nog eens kracht bijgezet op het symposium Sport has the power to change your company. In de Ghelamco Arena in Gent getuigden ook vier CEO’s van vooraanstaande bedrijven (Rik Vandenberghe/ING Belgium – Piet Vandendriessche/Deloitte Belgium – Alain Bernard/DEME – Jan Van Autreve/Delta Lloyd) over hun concrete ervaringen met Energy@Work zoals het programma bij hen al langer is uitgerold.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?