Startschot Keytrade Bank Urban Trail Series weerklinkt in Antwerpen

Antwerpen opent op zondag 17 maart de Keytrade Bank Urban Trail Series 2019, een verzameling van 8 unieke stadslopen waarbij niet alleen langs, maar ook dwars door historische of markante gebouwen of locaties gelopen wordt.

De start en finish verhuist van het noorden naar het zuiden van de stad, van Park Spoor Noord naar de Gedempte Zuiderdokken. Om iedereen optimaal en op eigen tempo van de ontdekkingstocht door de stad te kunnen laten genieten, zal gestart worden in 10 waves tussen 9u en 12u. De deelnemers kunnen kiezen voor een tocht van 7 of 12 km. De locaties langsheen het parcours zullen in de loop van januari en februari bekendgemaakt worden, maar eentje is nu al bekend: stadsbrouwerij De Koninck. Elke deelnemer (+ 18j) zal bovendien aan de finish door De Koninck getrakteerd worden op een Tripel d’Anvers.

“De Antwerp Urban Trail opent traditioneel het Keytrade Bank Urban Trail Series seizoen. Het parcours was in 2018 reeds fantastisch, maar nu zullen er nog een aantal nieuwe locaties aan worden toegevoegd waar we zelf ook vol spanning naar uitkijken”, zegt Steven De Backer, Head of Communication and Activation bij Keytrade Bank. “Met de Keytrade Bank Urban Trails Series ontdek je de mooiste steden van België op een unieke wijze. Je loopt op plekken waar je anders nooit zou kunnen komen. Samen met vrienden of collega’s beleef je echt een onvergetelijke ervaring!”

Ook Antwerps schepen voor Sport Ludo Van Campenhout kijkt nu al uit naar 17 maart. “De Antwerp Urban Trail is meer dan sport, het is een belevingsloop waarbij we iedereen de kans geven om onze stad en onze monumenten op een andere manier te leren kennen”, aldus Van Campenhout. “Onze loopevenementen spelen een belangrijke rol binnen onze acties om meer mensen aan het sporten te brengen”, voegt de schepen eraan toe. “En deze periode van goede voornemens is het ideale moment om de inschrijvingen voor de Antwerp Urban Trail te lanceren. Met de start van het nieuwe jaar beginnen veel mensen opnieuw te lopen en meer te bewegen. De Antwerp Urban Trail is daarbij alvast een goed streefdoel om de training op af te stemmen!”

Het is best om niet te lang te wachten om die goede voornemens in de praktijk om te zetten, want de voorbije jaren was de inschrijvingslimiet van 10.000 deelnemers telkens op voorhand al bereikt. Snel inschrijven is dus de boodschap! Bij de inschrijving is er ook de mogelijkheid om vrijblijvend een klein bedrag te schenken aan Plan International België, het goede doel van de Keytrade Bank Urban Trail Series.

Na Antwerpen volgen nog 7 unieke stadslopen. Gent (31 maart), Hasselt (10 juni), Brussel (23 juni), Bergen (20 oktober), Brugge (10 november) en Mechelen (14 december) zijn vaste waarden binnen de Keytrade Bank Urban Trail Series en daar komt volgend jaar ook nog een nieuwe stad bij. De datum en locatie zullen later bekendgemaakt worden.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.