Start 2 Run-app viert tiende verjaardag

Al tien jaar lang leert Evy Gruyaert haar volk lopen. Als coach en stem van de Start 2 Run-app heeft ze maar liefst 2,3 miljoen mensen op weg gezet naar hun eerste 5 km. Op tien jaar tijd hebben alle appgebruikers samen 50 miljoen kilometer gelopen! Reden voor een feestje op 8 oktober op ENGIE Dwars door Hasselt.

Iedereen aan het lopen krijgen. Dat was het uitgangspunt van de Start 2 Run-app die Energy Lab – onderdeel van de Golazo Groep – in september 2013 lanceerde. Met Evy Gruyaert als boegbeeld, niet toevallig in de nasleep van een tv-programma (en podcast) waarin ze Vlamingen op weg zette om te sporten. Maar vooral ook met Evy als stem in de app. Net dàt onderscheidde de app van elke andere vorm van coaching: Evy coachte de app-gebruiker onderweg, moedigde hem of haar aan, gaf tips,…

De app sloeg meteen aan en groeide fors, quasi uitsluitend via mond-tot-mond-reclame. De Vlaamse versie kreeg een al even succesvolle Nederlandse variant (Hardlopen met Evy) en werd in de jaren daarop ook in het Frans, Engels, Duits en Italiaans gelanceerd. Jaarlijks worden er 1,3 miljoen trainingen met de app afgewerkt, gemiddeld is zo’n training 4,5km lang. Elke maand komen er nog 17.500 nieuwe Start 2 Runners bij. Er ontstond ook een spontane Start 2 Run-community: steeds meer appgebruikers gingen elkaar aanmoedigen en ervaringen uitwisselen.

Tien jaar Start 2 Run-app is ook evenveel jaren van ongelooflijke succesverhalen en gedeelde emoties, van verandering en hoop, van je weer beter in je vel voelen na een moeilijke periode, een echtscheiding of een slepende ziekte. Van terug buitenkomen, stoom afblazen en jezelf overtreffen. Van vriendschap, elkaar aansporen en blijven motiveren om telkens opnieuw die grenzen te verleggen.

Sandrine De Smet (31j en een recente Start 2 Runner) getuigt: “Ik hield vroeger totaal niet van lopen, ik doe veel sporten graag maar lopen ABSOLUUT niet. Begin dit jaar ben ik begonnen met de Start 2 Run-app en ik moet zeggen: ik ben verslaafd! Normaal gezien loop ik 3x in de week 5 km en op het einde van een sessie ben ik helemaal niet moe. Dit komt door de goede opbouw en afwisseling van de trainingen. Lopen zou ik al niet meer uit mijn leven kunnen denken, het geeft me mentale rust en een boost aan energie!”

Celebration run tijdens Engie Dwars door Hasselt

Bij die tiende verjaardag hoort een gepast feestje. Op 8 oktober houdt Start 2 Run een celebration run tijdens ENGIE Dwars door Hasselt. Alle Start 2 Runners en sympathisanten zijn meer dan welkom op de Start 2 Run 3K of 5K (of zelfs op een van de langere afstanden). Er is een warming-upsessie met coach Evy in samenwerking met Sportoase en een Start 2 Run cheering lane onderweg waar een dj de beste Start 2 Run-tunes draait en waar Evy je in levenden lijve aanmoedigt.

Start 2 Runners die er graag bij zijn op het verjaardagsfeest kunnen zich inschrijven via https://dwarsdoorhasselt.be/nl/start2run/.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.