Sportvoeding in de keuken

Als je als sporter thuiskomt na een training of een wedstrijd heb je vaak honger, veel honger! Je weet dat voeding dan belangrijk is, maar al te vaak zoek je net op dat moment je toevlucht tot voedsel dat ofwel saai ofwel snel te bereiden is. Vaak minder gezond en met veel vetten.

Dat voeding belangrijk is voor de veeleisende sporter staat niet meer ter discussie. In 3 lessen gaat de Volwijs vzw in samenwerking met het CVO dieper in op zowel de theoretische als de praktische kant van de sportvoeding.

Ze bekijken de verschillende brandstoffen, maken gerechten en berekenen de energetische waarde ervan, ze verwerken extra eiwitten en voedingssupplementen tot lekkere shakes, ze leren vetarm en toch lekker te koken ?

De lessenreeks wordt gegeven voor David De Coster, ervaren lesgever aan de hotelschool CVO Leerdorp Gent en amateur triatleet. De lessen hebben plaats op vrijdag 20/01, vrijdag 05/02 en vrijdag 12/02, telkens van 19 tot 22 uur. Er kan niet voor afzonderlijke lessen worden ingeschreven.

Bevestig je deelname eerst op info.volwijs@telenet.be en later door betaling van 75 euro op rekeninnummer: 390-0394663-25 van Volwijs vzw.

Volwijs vzw in samenwerking met CVO-Leerdorp
Martelaarslaan 13 9000 Gent
www.cvo-leerdorp.be

De lessen
Les 1:
Voedingsleer & Koolhydraten Theoretisch gedeelte met aandacht voor algemene voedingsregels. Praktisch gedeelte met graanproducten als thema.

Les 2:
Eiwitten & Mineralen Theoretisch gedeelte met aandacht voor de berekening van de energetische waarde van sportvoeding. Praktisch gedeelte met visbereidingen en lekkere eiwitshakes als dessert.

Les 3:
Vetten & Vitamines Theoretisch gedeelte met vetten en vitamines in de hoofdrol. Praktisch gedeelte met aandacht voor de rauwe en vetarme keuken

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?