Sofico Gent Marathon wordt gespreid over meerdere loopdata

De Sofico Gent Marathon dit voorjaar zal geen grootschalig eendaags massa-event zijn. Dat is uiteraard uit den boze in volle coronacrisis. De organisatie pakt uit met een alternatieve versie, waaraan je kan deelnemen tussen 20 maart en 18 april.

“Heel veel lopers hebben de voorbije periode hard getraind. Het enthousiasme en de wil om te lopen is enorm. De honger naar een fysiek event is groot. Daar willen we aan tegemoet komen met dit aangepaste, veilige format”, meldt de organisatie van de Sofico Gent Marathon.

“Een massa-event op 1 dag is niet langer realistisch en bovendien voor heel wat deelnemers ook geen wenselijk scenario meer. Daarom nemen we nu met dit alternatieve scenario op een positieve en hoopvolle manier de vlucht vooruit”, klinkt het.

In een notendop is het concept als volgt:

– Meerdere loopdata tussen 20/03 en 18/04
– Vrije start in waves van 30 minuten tussen 8u30 en 11u00 (max. 90 lopers per startwave)
– Volledig uitgepijld en officieel opgemeten parcours met timing
– Dag-en totaalklassementen op de website

Voor het parcours keert de Sofico Gent Marathon eenmalig terug naar het adembenemende en groene oorspronkelijke parcours langs de Oude Leie, door De Assels, het prachtige Parkbos, de Zeven Dreven en de Blaarmeersen. De stadspassage wordt gereserveerd voor 2022.

Start en finish bevinden zich op de terreinen van de Topsporthal. Je kan kiezen voor de volle 42,195 km, maar ook voor kortere afstanden: 5, 10 of 21 km.

INSCHRIJVINGEN OPENEN OP 18 JANUARI

Deelnemers die al waren ingeschreven ontvangen een persoonlijke mail waarmee ze een nieuwe datum en tijdslot kunnen kiezen. Lukt het niet om op één van de nieuwe data deel te nemen? Dan wordt de inschrijving automatisch overgezet naar de editie van 2022. 

Maandag 18 januari openen de inschrijvingen voor de resterende plaatsen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor gratis sportdrank van Vitalic


De codes worden wekelijks op vrijdag verstuurd naar de nieuwe nieuwsbriefaanmeldingen.